Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων για τις εξελίξεις στο Λόφο Καστέλι: «Να δώσουμε απάντηση στην προσπάθεια της Ν.Δ να εφαρμόσει την «κανονικότητα» των επιχειρηματικών ομίλων»

Κανένα σχόλιο

Θέση για το ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία των Χανίων το τελευταίο διάστημα με το τι πρέπει να γίνει με τα κτίρια στο Λόφο Καστέλι εξέφρασε και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων.

Σε κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρει τα εξής:

Σε μια περίοδο που είναι ανάγκη να οργανώσουμε την απάντηση μας στην επίθεση που δέχεται το δημόσιο σύστημα  υγείας  και τα εργασιακά μας δικαιώματα… να οργανώσουμε την απάντηση στις απλήρωτες υπερωρίες που νομιμοποιεί η κυβέρνηση, στο πετσόκομμα του Δώρου Χριστουγέννων  και στην εμπορευματοποίηση της Υγείας… να οργανώσουμε την απάντηση για τις αλλαγές  των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων με στόχο  να αποδυναμωθεί και να απομαζικοποιηθεί το ταξικό εργατικό κίνημα, .

"Sponsored links"

Ακριβώς την ίδια περίοδο παρακολουθούμε την προσπάθεια εμπορευματοποίησης  των κτηρίων της 5ης μεραρχίας στο λόφο Καστέλι. Μια προσπάθεια που εντάσσεται στην πολιτική και στρατηγική  επιλογή της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ που ως επιχειρηματικός μάνατζερ προωθεί την εκποίηση  του συγκεκριμένου χώρου. Η ΝΔ πήρε την σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,  αφού έστρωσε των δρόμο παραχωρώντας την οικονομική  αυτοτέλεια στα πανεπιστήμια, σήμερα έρχεται σαν ώριμο φρούτο η εκποίηση του χώρου .

Είναι ανάγκη και ευθύνη σήμερα για εμάς  τους εργαζόμενους, να παλέψουμε  οργανωμένα, μέσα από τα σωματεία μας, ενάντια στην επιχειρηματική δράση και ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Η μάχη αυτή αφορά την ουσία της μόρφωσης των παιδιών μας.

Είναι ανάγκη και ευθύνη σήμερα για εμάς τους εργαζόμενους να διεκδικήσουμε  την  κάλυψη  όλων των αναγκών των φοιτητών και εργαζόμενων στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

– Με δωρεάν μέριμνα αλλά και κτιριακές και τεχνικές υποδομές.

– Τα κτίρια του Πολυτεχνείου, όπως αυτό στο λόφο Καστέλι, να αξιοποιηθούν για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών σε υποδομές προς το συμφέρον της νεολαίας και του λαού .

– Καμία επιχειρηματική εκμετάλλευση των δημόσιων χώρων .

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

Εμείς οι  εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός μας να δώσει αποφασιστική απάντηση στην προσπάθεια της Ν.Δ να εφαρμόσει την «κανονικότητα» των επιχειρηματικών ομίλων και στην επιδίωξή τους να χτυπήσουν το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Το συλλαλητήριο την Τρίτη 13 Οκτωβρίου  θα δώσει  μαζική   και δυναμική απάντηση στους αντεργατικούς νόμους και στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης

"Sponsored links"

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 18:30 ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live