24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων καταγγέλει «έντονες πιέσεις» προς εργαζόμενους της ΑΝΕΚ για εθελούσια έξοδο

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων αναφέρεται σε δημοσιεύματα που αφορούν πιέσεις προς εργαζόμενους της ΑΝΕΚ μετά τη συγχώνευση με Attica για να επιλέξουν απόλυση με μορφή εθελούσιας εξόδου.

Αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, οι συνάδελφοι-εργαζόμενοι της ΑΝΕΚ δέχονται έντονες πιέσεις, ώστε μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που τους έχουν τεθεί , να οδηγηθούν σε απόλυση  με τη μορφή της εθελούσιας εξόδου.

Είναι καθαρό για ακόμη μία φορά ότι κάθε επένδυση που κάνουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως της απορρόφησης της ΑΝΕΚ από την ATTICA GROUP, όχι μόνο δε διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας των εργαζόμενων, αλλά προϋποθέτει την απαλλαγή τους από το υφιστάμενο εργατικό δυναμικό. Τα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει στους εργαζόμενους, για τους επιχειρηματικούς ομίλους είναι εμπόδιο για την περαιτέρω κερδοφορία τους, γι’ αυτό θέλουν να ξεμπερδεύουν μια ώρα αρχύτερα από αυτά.

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι καταρρέουν με πάταγο οι διαβεβαιώσεις που είχαν πάρει οι εργαζόμενοι ότι θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, τόσο από τα στελέχη της διοίκησης της ίδιας της επιχείρησης, όσο και από την κυβέρνηση. Αποδείχτηκε για ακόμη μία φορά πόσο επικίνδυνη είναι η λογική του συμβιβασμού και του κοινωνικού εταιρισμού που καλλιεργούν οι συνδικαλιστές που δεν επιδιώκουν καμία ρήξη με την εργοδοσία.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να συνεχίσουν να παίζουν με τις ζωές και τα δικαιώματά μας. Οργανώνοντας την πάλη μας να βάλουμε φρένο στα σχέδια της μεγαλοεργοδοσίας, για την προστασία των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Χανίων και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού μας να σταθούμε στο πλευρό των συνάδελφων εργαζόμενων της ΑΝΕΚ και να διεκδικήσουμε:

  • Να μη γίνει καμία απόλυση εργαζόμενου με οποιαδήποτε μορφή.
  • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
  • Να παραμείνουν όλοι οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους και να μη γίνει καμία μετακίνηση εργαζόμενου εκτός Χανίων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ