19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το τραγικό τέλος του πατέρα Χαράλαμπου: Όταν άρχισε να τηρεί τα μέτρα για τον κορωνοϊό ήταν πολύ αργά

Ημερομηνία:

Μετά από μάχη ενός μήνα με τον κορονοϊό άφησε την τελευταία πνοή του ο 66χρονος ιερέας που λειτουργούσε για περισσότερα από 40 χρόνια σε εκκλησία του Χορτιάτη.

Όταν συνειδητοποίησε την επικινδυνότητα του κορονοϊού είχε δυστυχώς ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση της ζωής του.

Ο πατέρας Χαράλαμπος, που όπως είπε στο LIVE NEWS η πρεσβυτέρα του, αμφέβαλε και δεν τηρούσε πιστά τα μέτρα προστασίας, νόσησε και έναν μήνα μετά άφησε την τελευταία του πνοή. Η ίδια βγήκε νικήτρια από τη μάχη του κορονοϊού… Οι εικόνες συνωστισμού στην κηδεία του, οι εξομολογήσεις πιστών και τα λόγια της γυναίκας που χάραξε μαζί του μια πορεία ζωής, συνεχίζουν να δίνουν τροφή για σχόλια και συζητήσεις.

Ο πατέρας Χαράλαμπος που λειτουργούσε για σχεδόν 40 χρόνια στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον Χορτιάτη, δεν ανήκε στην κατηγορία των ακραίων αρνητών. Ο ίδιος μπορεί να μη φορούσε μάσκα ποτέ στην εκκλησία, αλλά ποτέ δεν έφτασε στο σημείο να διώχνει όσους πιστούς έκαναν το αντίθετο.
Οι κινήσεις και η φιλοσοφία του ιερέα τους μήνες της πανδημίας, είχαν προκαλέσει κατά διαστήματα προβληματισμό. Κάτοικοι της περιοχής τονίζουν πως ο 66χρονος επηρέασε πολλούς με τη στάση του.

Όταν πριν από έναν μήνα νόσησε, άρχισε να τηρεί πιστά τα μέτρα προστασίας αλλά η μάχη με τον ιό, αποδείχθηκε άνιση.

Συνωστισμός στην κηδεία

Το πρωί της Κυριακής, ο ιερέας κηδεύτηκε σε κλίμα οδύνης, με πολλούς πιστούς να αψηφούν τη βροχή και να συνωστίζονται στην είσοδο της εκκλησίας για ώρα. Στον προαύλιο χώρο, οι προβλεπόμενες αποστάσεις ήταν αδύνατον να τηρηθούν.

Δυστυχώς βέβαια, με τον πιο τραγικό τρόπο, όλοι όσοι αμφέβαλαν και αγνοούσαν τα λόγια των γιατρών στην ευρύτερη περιοχή, συνειδητοποίησαν πως σε αυτή τη μάχη δεν επιτρέπονται εφησυχασμοί.

Στο μήνυμά του, ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, έστειλε ακόμα ένα μήνυμα στους αρνητές εντός και εκτός εκκλησίας να σταματήσουν να δίνουν βάση στις φήμες και να ακούνε πιστά μόνο τους γιατρούς. Το θέμα όπως τόνισε είναι ιατρικό και όχι εκκλησιαστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι κηδείες που τελέστηκαν στο Χορτιάτη ήταν τρεις και όχι μία, όλων προσώπων που είχαν σχέση με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου…

megatv.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...