Το Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε την ανέγερση ξενοδοχείου 4 αστέρων στην ΑΒΕΑ!

Κανένα σχόλιο

Η Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων του υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε μελέτη ανέγερσης ξενοδοχείου 4 αστέρων, εντός των ορίων του αρχαιολογικού χώρου Χανίων και Αποκατάστασης των χαρακτηρισμένων ως μνημείων, εναπομείναντος κτηρίου του κεντρικού λεβητοστασίου του βιομηχανικού συγκροτήματος ΑΒΕΑ με το σωζόμενο μηχανολογικό εξοπλισμό κατά χώραν και δύο υψικαμίνων, στην περιοχή Νέας Χώρας του Δήμου Χανίων, ιδιοκτησίας της εταιρείας ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΧΑΝΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ».

Μεταξύ των όρων που ετέθησαν είναι και οι εξής:

Να απαλειφθεί από τα σχέδια των κατόψεων η διαμόρφωση της παρακείμενης δημοτικής πλατείας, διότι αποτελεί κοινόχρηστο χώρο για τον οποίο αρμοδιότητα έχει ο δήμος.

"Sponsored links"

Να εξετασθεί η απομάκρυνση του ασανσέρ και η εξεύρεση καλύτερης εναλλακτικής λύσης για την χωροθέτησή του.

Πριν την έναρξη εργασιών στο χαρακτηρισμένο ως μνημείο, κτήριο του κεντρικού λεβητοστασίου με το σωζόμενο μηχανολογικό εξοπλισμό κατά χώραν, να υποβληθεί στην Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων μελέτη εφαρμογής της προτεινόμενης οικοδομικής αποκατάστασης του μνημείου, καθώς και μελέτη συντήρησης του υφιστάμενου βιομηχανικού εξοπλισμού.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών αναστήλωσης, αποκατάστασης των χαρακτηρισμένων μνημείων του εναπομείναντος κτηρίου του κεντρικού λεβητοστασίου του βιομηχανικού συγκροτήματος ΑΒΕΑ με το σωζόμενο μηχανολογικό εξοπλισμό κατά χώραν, η Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κρήτης να εποπτεύει στις εργασίες.

tornonews.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις