Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων αποχαιρετά τον Ροβήρο Μανθούλη

Κανένα σχόλιο

Χαράζοντας δρόμους, αλλά και δηλώνοντας «παρών» όπου κοινωνικά και πολιτικά υπήρχαν φλόγες και φωτιές. Δημιουργός μοναδικός, με τις ταινίες και τα βιβλία του να αποτυπώνουν εμπειρίες συγκλονιστικές. Ένα πολιτιστικό κεφάλαιο για το όποιο του είμαστε υπόχρεοι, καθώς μέσα από την δουλειά του θα δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε στο διηνεκές μοναδικά κοινωνικά, πολιτικά, πολιτιστικά βιώματα που είχε.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων αποχαιρετά τον Ροβήρο Μανθούλη με συγκίνηση, σεβασμό και τιμή, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς και τους φίλους του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν για να τιμήσουν τον Ροβήρο Μανθούλη το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων αναφέρει τα εξής:

"Sponsored links"

Τον Ροβήρο Μανθούλη που θα τον θυμόμαστε πάντα μέσα από τα έργα  του τα οποία αποτελούν την υπόγεια ιστορία του 20ού αιώνα, στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, που ο ίδιος διέσχισε μελετώντας τον και αποκαλύπτοντάς τον και  μας άφησε ως παρακαταθήκη στις 122 ταινίες του και τα 17 βιβλία του.

Τον Ροβήρο Μανθούλη που ως Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων – με την καταλυτική συνδρομή του αγαπημένου Νίκου Θεοδοσίου – τιμούμε:

α) Mε την επανέκδοση το 2021 του δίτομου αυτοβιογραφικού του έργου με τον τίτλο «Ο Κόσμος κατ’ εμέ», ένα χρονικό των αναμνήσεών του και παράλληλα η ιστορία του 20ου αιώνα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.

β) Mε την συνδιοργάνωση, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας το 2021, του μεγάλου διαδικτυακού αφιερώματος «Μια Τρίτη Ματιά» με ταινίες του, φωτογραφίες και ανέκδοτα ντοκουμέντα.

γ)  Με την επανέκδοση –μέσα στο 2022- της πρώτης και τελευταίας Ποιητικής του Συλλογής.

Όλα τα παραπάνω με αίσθημα τιμής, αλλά και ως ελάχιστη συμβολή στην διατήρηση του έργου του και των ιδεών του.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live