27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

“Το ψέμα έχει ταχύτητα, αλλά η αλήθεια αντοχή”: Τι είπε η Χρυσούλα Χατζηδάκη στην ανακοίνωση της παραίτησής της από τη ΔΕΥΑΧ

Ημερομηνία:

Η Χρυσούλα Χατζηδάκη σε σημερινή συνέντευξη τύπου που έδωσε, γνωστοποίησε την παραίτησή της τόσο από την προεδρία της ΔΕΥΑΧ όσο και από μέλος του διοικηικού συμβουλίου.

Σημειώνουμε ότι σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ως πρώτο θέμα τον διορισμό του Δημάρχου Χανίων ως νέο πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ και ως δεύτερο θέμα το αίτημα για παραίτηση της Χρυσούλας Χατζηδάκη, κάτι που σχολίασε και η ίδια στη συνέντευξη τύπου σημειώνοντας:

“Τέτοια είναι η σπουδή του για την ανάληψη της θέσης”

Η κ. Χατζηδάκη σημείωσε ότι επιτέλεσε το έργο της και έκανες όλες τις αναγκαίες κινήσεις για να διαφυλάξει το δημόσιο συμφέρον ενώ επε ότι “κλείνει και αυτός ο κύκλος με καθαρή τη συνείδησή μου, με ψηλά το κεφάλι αντλώντας δύναμη από την πραγματική στήριξη και συμπαράσταση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΧ”.

Ολόκληρη η δήλωση παραίτησής της:

Μετά τις τελευταίες τρεις βδομάδες επιτέλεσα τον θεσμικό μου ρόλο ολοκληρώνοντας τον κύκλο ενεργειών που ήταν αναγκαίες για να συγκεντρώσω, να ενημερώσω και να αποστείλω συμπληρωματικά στοιχεία στην εποπτεύουσα αρχή – δηλαδή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και στο τοπικό τμήμα εδώ – αλλά και στο τμήμα νομικών θεμάτων στο Ηράκλειο όπως επίσης και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας θέτωντας τον εαυτό μου στη διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής προκειμένου να διαφυλάξω το δημόσιο συμφέρον αναφορικά με θέματα που τέθηκαν υπόψη μου κατά την διάρκεια της θητείας μου, και όχι το προσωπικό μου συμφέρον, την αγάπη για την καρέκλα όπως τεχνηέντως κάποιοι προσπαθούν να μου προσάψουν.

Έτσι, κάνοντας ότι καλύτερο μπορούσα, κλείνει και αυτός ο κύκλος με καθαρή τη συνείδησή μου, με ψηλά το κεφάλι αντλώντας δύναμη από την πραγματική στήριξη και συμπαράσταση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΧ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, όλο το προσωπικό της υπηρεσίας το οποίο εργάζεται σκληρά για να φέρει εις πέρας το δύσκολο και σημαντικό έργο του και θέλω να δηλώσω ότι αποχωρώ από τη θέση του Προέδρου και από το Δ.Σ. της επιχείρησης υποβάλλοντας την παραίτησή μου ξεκαθαρίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι ουδέποτε παραιτούμαι από την προάσπιση του κώδικα των αξιών μου. Το ψέμα έχει ταχύτητα, αλλά η αλήθεια αντοχή. Έτσι μου είπε ο γιος μου και με αυτό πορεύτηκα.

Σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχω καμία διάθεση να συμμετέχω σε ένα ακόμα σόου με αντικείμενο εμένα. Εγώ, επιτέλεσα το καθήκον μου. Η παραίτησή μου είναι προς διευκόλυνση του κυρίου Δημάρχου. Θα αντιμετώπιζε άλλωστε διαδικαστικά πρόβλημα αφού στην πρόσκληση του Δ.Σ. περιέλαβε ως πρώτο θέμα τον διορισμό του ως πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ και ως δεύτερο την αντικατάστασή μου, όχι το ανάποδο όπως υποδεικνύει η λογική. Τέτοια είναι η σπουδή του για την ανάληψη της θέσης.

Η κ. Χατζηδάκη δεν θέλησε να απαντήσει αν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές, ούτε θέλησε να σχολιάσει τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν από την αποκεντρωμένη διοίκηση αναφορικά με τα όσα έχει καταγγείλει για ατασθαλίες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΧ: Διακοπή νερού στο κέντρο της πόλης των Χανίων

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενημερώνει ότι την...

Κρήτη: Μοναξιά, άγχος και θλίψη βιώνουν οι Κρητικοί – Μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενδοχώρα

Οι αγχώδεις διαταραχές έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας πάρα...

Ανατροπές στο Airbnb φέρνει το τέλος επιτηδεύματος

Σε αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας...

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...