20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Το 1,15% του ελληνικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί – Στην 4η θέση της Ευρώπης, αλλά πάρα πολύ μακριά από τη συλλογική ανοσία

Ημερομηνία:

Σε «ρεκόρ “τσιμπημάτων” τις τελευταίες δυο ημέρες χάρη στην προσθήκη 144 νέων εμβολιαστικών γραμμών» αναφέρεται σε ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκέρτσος τονίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρώπης ως προς τον αριθμό των ημερήσιων εμβολιασμών ανά 100.000 πληθυσμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι την 21η Ιανουαρίου έχουν εμβολιαστεί μία από τις δύο φορές 121.109 άτομα, που αντιστοιχεί στο 1,15% του ελληνικού πληθυσμού. Βεβαίως ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός σε σχέση με το 50% που αποτελεί το όριο της μερικής ανοσίας, πόσο μάλλον όταν ο εμβολιασμός αφορα μόνο την 1η δόση.

Σημειώνουμε ότι σε πολλές χώρες πλέον θεωρούν δεδομένο ότι ο εμβολιασμός θα έχει ολοκληρωθεί πολύ αργότερα, μέχρι ακόμα και τον Σεπτεμβρη.

Τι λέει η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου:

Το 1,15% του ελληνικού πληθυσμού έχει πλέον εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση σημειώνοντας ρεκόρ «τσιμπημάτων» τις τελευταίες δυο ημέρες χάρη στην προσθήκη 144 νέων εμβολιαστικών γραμμών. Η επίδοση αυτή μας τοποθετεί πλέον στην 4η θέση στην ΕΕ ως προς τον αριθμό ημερήσιων εμβολιασμών ανα 100.000 πληθυσμού.

Το 1,15% του ελληνικού πληθυσμού έχει πλέον εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση σημειώνοντας ρεκόρ «τσιμπημάτων» τις…

Posted by Akis Skertsos on Thursday, January 21, 2021

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άσκηση Μίνωας: Εφιαλτικό σενάριο για απανωτούς σεισμούς 6,4 και 7,2 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) έδωσε στη δημοσιότητα...

Στους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης για ψαράδες η Γεωργιούπολη

Ένας ελληνικός, τουριστικός προορισμός, η Γεωργιούπολη, περιλαμβάνεται στους καλύτερους...

Εκπαιδευτικές ενημερώσεις ελαιοπαραγωγών από την Περιφέρεια Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές ενημερώσεις των ελαιοπαραγωγών στους Δήμους του...

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με τον υπουργό Yγείας Άδωνι Γεωργιάδη

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη είχε η...