Το 25% των μαθητών στην Κρήτη υποσιτίζονται – Ανησυχία για τα περιστατικά…πείνας

Κανένα σχόλιο

Έκδηλη είναι η ανησυχία καθηγητών, γονεών και τοπικών Αρχών, μπροστά στο πρόβλημα του υποσιτισμού, που αποτελεί ζήτημα «πρώτης γραμμής» και για την Κρήτη

Το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται και να γιγαντώνεται χρονο με το χρόνο, με τους εκπαιδευτικούς να καλουνται πολλές φορές μόνοι τους να δώσουν λύση και στήριξη στα παιδιά που έχουν στα σχολεία τους και τα οποία-διαπιστωμένα- αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποσιτισμού.

Χθες στη διάρκεια της διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στα γραφεία της Περιφερειακής Εκπαίευσης Κρήτης, αυτό που ζήτησαν και συμφώνησαν με τον διευθυντή κ. Αποστολο Κλινάκη είναι πως πρέπει ένα σημαντικό κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό να διατεθεί για τους μαθητές αυτούς.

"Sponsored links"

Στη συνάντηση στην οποία έλαβαν μέρος: η Ομοσπονδία Γονεών Μαθητών Ν. Ηρακλείου, η Ένωση Γονέων Ηρακλείου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκ/σης «Δ. Θεοτοκόπουλος», η ΕΛΜΕ και το ΕΚΗ, τέθηκε επί τάπητος το θέμα με το γεύμα των μαθητών στα σχολεία, αλλά και άλλα θέματα όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μαθητών, καθώς και η δωρεάν μεταφορά τους στα σχολεία.

Στη διάρκεια της συζήτησης έγιναν γνωστά και τα αποτελέσματα μελέτης η οποία φανερώνει πως το 25% περίπου, των μαθητών στην Κρήτη έχει προβλήματα με την σίτιση και την επαρκή και σωστή διατροφή του. Ενώ αυτό που ειπώθηκε είναι πως αν αναλογιστεί κανείς και το γεγονός πως υπαρχουν οικογένειες που ακόμη επιχειρούν ή καταφέρνουν να αποκρύψουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τότε το ποσοστό αυτό μπορεί να είναι και μεγαλύτερο.

creteplus.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live