Το CDC προειδοποιεί: Τα εμβόλια για κορωνοϊό ίσως δεν πρέπει να χορηγηθούν ακόμα σε παιδιά

Κανένα σχόλιο

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι τα εμβόλια για την Covid-19, όταν καταστούν διαθέσιμα, ενδέχεται να μην συνιστώνται αρχικά για τα παιδιά.

Στα παιδιά, που σπανίως εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα της ασθένειας, δεν έχουν γίνει ακόμη δοκιμές για τα πειραματικά εμβόλια. Τα CDC ανέφεραν ότι μέχρι στιγμής στις πρώτες κλινικές δοκιμές συμμετείχαν μόνο ενήλικες (εξαιρούνται οι έγκυες). Σημείωσαν όμως ότι οι ομάδες για τις οποίες θα προταθεί το εμβόλιο μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον, καθώς οι κλινικές δοκιμές θα διευρύνονται για να περιλάβουν περισσότερους ανθρώπους.

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer Inc έχει ανακοινώσει ότι θα συμπεριλάβει στις δοκιμές της παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών, τα οποία είναι δυνατόν να μεταφέρουν τον ιό σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Η AstraZeneca ανέφερε ότι μια υποομάδα ασθενών στη μεγάλη δοκιμή της θα περιλάβει και παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

"Sponsored links"

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εμβόλιο για την Covid-19, όμως κάποιες εταιρείες, όπως η Pfizer και η Moderna βρίσκονται στην τελευταία φάση των δοκιμών των πειραματικών εμβολίων τους.

Τα CDC ανέφεραν σήμερα ότι το εμβόλιο, τουλάχιστον στην αρχή, θα χρησιμοποιηθεί κατόπιν άδειας για κατεπείγουσα χρήση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και ενδέχεται να υπάρχει μια περιορισμένη ποσότητα εμβολίων πριν από τα τέλη του 2020.

Στην περίπτωση που υπάρχει περιορισμένη ποσότητα, θα προταθεί να την λάβουν συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού. Τα εμβόλια θα διατεθούν σε τέσσερις φάσεις και η πρώτη από αυτές θα αφορά τους υγειονομικούς, ανέφερε στις αρχές του μήνα μια ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών.

Στα : Επιστήμη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live