15.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Το Tinder App άλλαξε τον ορισμό του Dating (Ραντεβού) στην καθημερινότητα μας;

Ημερομηνία:

Το ότι η καθημερινότητα μας έχει επηρεαστεί σημαντικά από την άνθηση του διαδικτύου δεν είναι κάτι νέο. Όπως επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζετε ότι οι ανθρώπινες επαφές, η αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων και η σύναψη κάθε είδους σχέσης (φιλικής, επαγγελματικής, προσωπικής) έχουν αλλάξει άρδην από τη στιγμή που το ίντερνετ, οι διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες επικοινωνίας και τα κοινωνικά δίκτυα (κυρίως αυτά) μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας.

Ποια είναι η Τάση σήμερα;

Αναπόφευκτα η σύγχρονη τάση έχει επιφέρει μεγάλες αλλαγές στον τομέα των ερωτικών γνωριμιών. Του φλερτ, όπως έλεγαν οι παλαιότεροι. Ο παραδοσιακός τρόπος προσέγγισης ατόμων του άλλου φύλου, γνωστός και ως “καμάκι” για όσους από εμάς μεγαλώσαμε στα 90s, απαιτούσε να περιποιηθεί κανείς τον εαυτό του, να βγει έξω, να εντοπίσει το υποψήφιο ταίρι και στη συνέχεια να οπλιστεί με θάρρος και αυτοπεποίθηση ώστε να το προσεγγίσει επιτυχώς. Η σωστή γλώσσα του σώματος, το κατάλληλο βλέμμα και μια έξυπνη ατάκα ήταν απαραίτητα στοιχεία για να στεφθεί με επιτυχία η απόπειρα του φιλόδοξου “κυνηγού” να γοητεύσει το “θήραμα” του, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι το φλερτ πρόσωπο με πρόσωπο ήταν μια διαδικασία τόσο απλή όσο ακούγεται. Για την ακρίβεια, για πολλούς από εμάς ήταν ανέκαθεν μια υπόθεση γεμάτη άγχος, αδεξιότητα και απόρριψη.

Αυτά βέβαια ίσχυαν σε μια άλλη εποχή, όταν το ίντερνετ δεν είχε μπει για τα καλά στην καθημερινή μας ζωή. Γιατί, αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο όλοι εμείς που ανήκουμε στην κατηγορία των “αποτυχημένων καμακιών” οφείλουμε να ευγνωμονούμε το διαδίκτυο, αυτό δεν είναι άλλο από την ύπαρξη των ιστοσελίδων ερωτικών γνωριμιών. Στις μέρες μας η διαδικασία αναζήτησης ερωτικού συντρόφου είναι αρκετά πιο γρήγορη και διασκεδαστική από το πατροπαράδοτο καμάκι.

Τα apps στην Ελλάδα έχουν αποτέλεσμα;

Μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί κανείς να δημιουργήσει λογαριασμό σε μια ιστοσελίδα τύπου Tinder, να ανεβάσει τις καλύτερες του φωτογραφίες, να δηλώσει τι άνθρωπος είναι και τι ψάχνει και στη συνέχεια να αρχίσει την αναζήτηση. Με μερικά κλικ μπορεί να φιλτράρει τα εκατοντάδες προφίλ άλλων χρηστών ώστε η εφαρμογή να του εμφανίσει εκείνα που ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά που εκείνος έχει ορίσει και από εκεί και πέρα αρχίζει το…καλό. Δηλαδή η προσέγγιση. Η αποστολή μηνύματος ή και φωτογραφιών είναι μια υπόθεση τόσο εύκολη που επιτρέπει στον χρήστη να συνομιλεί με δεκάδες άτομα ταυτόχρονα καθώς είναι καθισμένος στον καναπέ του, χωρίς να αγχώνεται για το αν δείχνει σέξι σήμερα ή μήπως η αμηχανία που του προκαλεί η πρόσωπο με πρόσωπο επαφή σταθεί αφορμή για μια ακόμα απόρριψη.

Τα σάιτ γνωριμιών δίνουν στον καθένα τη δυνατότητα, όσο αδέξιος και αν είναι στον τομέα της ερωτικής προσέγγισης, να φλερτάρει με “ασφάλεια” και αυτοπεποίθηση. Και, κυρίως, χωρίς κανένα περιορισμό όσον αφορά τον αριθμό των ατόμων που μπορεί να γνωρίσει σε ένα βράδυ.

Αυτός είναι ο κόσμος του διαδικτυακού φλερτ. Ένας κόσμος γεμάτος μυστήριο που μπορεί κανείς να απολαύσει από την άνεση του σπιτιού του. Στον οποίο οποιοσδήποτε από εμάς, όσο ντροπαλός ή ανασφαλής και αν αισθάνεται, μπορεί να οπλιστεί με την αυτοπεποίθηση που του παρέχει η ανωνυμία ενός λογαριασμού σε μια ιστοσελίδα ερωτικών γνωριμιών και να αναζητήσει το ταίρι των ονείρων του. Να καθίσει αναπαυτικά στον καναπέ του φορώντας τις πιτζάμες του, να εξερευνήσει σε μικρό χρονικό διάστημα εκατοντάδες προφίλ μέχρι να βρει εκείνα που ταιριάζουν στα δικά του γούστα και, φυσικά, να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του με κάποιον από τους τρόπους που είναι διαθέσιμοι: Με ένα σύντομο μήνυμα, ένα poke ή ένα νεύμα. Τόσο απλά, γρήγορα και, πάνω απ’ όλα, χωρίς το άγχος της “χυλόπιτας”.

Εξάλλου, σε μια κοινότητα γνωριμιών που απαρτίζεται από χιλιάδες διαφορετικά μέλη, μια απόρριψη (ή και περισσότερες) δε σημαίνει τίποτα. Για κάθε γυναίκα ή άντρα που δε θα ανταποκριθεί υπάρχουν δεκάδες άλλοι που περιμένουν να τους προσεγγίσεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...