17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Τράπεζες Παγκρήτια – Χανίων: Όποιος θέλει διαζύγιο πληρώνει!

Ημερομηνία:

Διαζύγιο θέλεις; Απαντά η σύζυγος ή ο σύζυγος ανάλογα με το ποιος ζητάει το διαζύγιο και η απάντηση που τις περισσότερες φορές ακούγεται είναι «θα πληρώσεις» (οι πληρωμές βέβαια σε αυτές τι περιπτώσεις είναι όχι μόνο χρηματικές αλλά διαφόρων τύπων).

Κάπως έτσι εξελίσσεται η υπόθεση του διαζυγίου μεταξύ της Παγκρήτιας Τράπεζας και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, δεδομένου ότι υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς (Thrivest Holding LTD), η Παγκρήτια Τράπεζα χάλασε τη συμφωνία της μεταξύ τους συγχώνευσης. Και αυτό παρά το ότι η πλευρά της Παγκρήτιας προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να βρει διόδους επικοινωνίας με την Τράπεζα Χανίων.

Δεν γνωρίζουμε εάν θα ζητήσει συγγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο η πλευρά τωνμνέων μετόχων και η διοίκηση Βαρθολομαίου της Παγκρήτιας χειρίστηκε την κατάσταση (μέσω διαρροών έγινε γνωστό ότι χαλάει η μεταξύ τους συγχώνευση), κάτι που δεν συνάδει με τα τραπεζικά ήθη και γενικότερα την επιχειρηματική ηθική.

Ωστόσο, κάποιες πηγές αναφέρουν ότι η προσπάθεια επικοινωνίας έχει στόχο την τροποποίηση της συμφωνίας έτσι ώστε να αλλάξουν οι όροι της συγχώνευσης και να μετατεθεί για το μέλλον η συμφωνία. Όμως αυτό το ενδεχόμενο μάλλον είναι πλέον δύσκολο να γίνει πραγματικότητα αφού ο χρόνος τελειώνει. Με άλλα λόγια με το πέρας του τρέχοντος έτους (καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της συγχώνευσης), ενεργοποιείται ρήτρα υπαναχώρησης που ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ. Ποιός θα πληρώσει; Αυτός που χάλασε το deal φυσικά.

businessnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...