Τράπεζες Παγκρήτια – Χανίων: Όποιος θέλει διαζύγιο πληρώνει!

Κανένα σχόλιο

Διαζύγιο θέλεις; Απαντά η σύζυγος ή ο σύζυγος ανάλογα με το ποιος ζητάει το διαζύγιο και η απάντηση που τις περισσότερες φορές ακούγεται είναι «θα πληρώσεις» (οι πληρωμές βέβαια σε αυτές τι περιπτώσεις είναι όχι μόνο χρηματικές αλλά διαφόρων τύπων).

Κάπως έτσι εξελίσσεται η υπόθεση του διαζυγίου μεταξύ της Παγκρήτιας Τράπεζας και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, δεδομένου ότι υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς (Thrivest Holding LTD), η Παγκρήτια Τράπεζα χάλασε τη συμφωνία της μεταξύ τους συγχώνευσης. Και αυτό παρά το ότι η πλευρά της Παγκρήτιας προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να βρει διόδους επικοινωνίας με την Τράπεζα Χανίων.

Δεν γνωρίζουμε εάν θα ζητήσει συγγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο η πλευρά τωνμνέων μετόχων και η διοίκηση Βαρθολομαίου της Παγκρήτιας χειρίστηκε την κατάσταση (μέσω διαρροών έγινε γνωστό ότι χαλάει η μεταξύ τους συγχώνευση), κάτι που δεν συνάδει με τα τραπεζικά ήθη και γενικότερα την επιχειρηματική ηθική.

"Sponsored links"

Ωστόσο, κάποιες πηγές αναφέρουν ότι η προσπάθεια επικοινωνίας έχει στόχο την τροποποίηση της συμφωνίας έτσι ώστε να αλλάξουν οι όροι της συγχώνευσης και να μετατεθεί για το μέλλον η συμφωνία. Όμως αυτό το ενδεχόμενο μάλλον είναι πλέον δύσκολο να γίνει πραγματικότητα αφού ο χρόνος τελειώνει. Με άλλα λόγια με το πέρας του τρέχοντος έτους (καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της συγχώνευσης), ενεργοποιείται ρήτρα υπαναχώρησης που ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ. Ποιός θα πληρώσει; Αυτός που χάλασε το deal φυσικά.

businessnews.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live