26.8 C
Chania
Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2026

Τρέχει και… δεν φτάνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά τη δήλωση ότι το Ισραήλ μπορεί να… στοχεύει αμάχους

Ημερομηνία:

Θύελλα αντιδράσεων και εσπευσμένη διόρθωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκάλεσε δήλωση του εκπροσώπου του, Μάθιου Μίλερ, ο οποίος σχολιάζοντας την επίθεση του Ισραήλ σε σχολείο της UNRWA στη Γάζα, δήλωσε ότι το Ισραήλ «έχει το δικαίωμα να προσπαθήσει να στοχεύσει αμάχους».

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ έσπευσε να διορθώσει τη δήλωση του εκπροσώπου του, εξηγώντας ότι ο Μίλερ ήθελε να πει ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να στοχεύσει τη Χαμάς και, προφανώς, όχι αμάχους. Ωτσόσο, της διόρθωσης είχαν υπάρξει τεράστιες αντιδράσεις.

Ο Μίλερ είχε πει ότι «είναι μια δύσκολη κατάσταση. Αν είναι αλήθεια ότι υπάρχει αυτό το σημείο όπου η Χαμάς κρύβεται μέσα σε ένα σχολείο, άλλοι μαχητές κρύβονται μέσα στο σχολείο, αυτά τα άτομα είναι νόμιμοι στόχοι, αλλά ταυτόχρονα είναι ενσωματωμένοι κοντά σε πολίτες.

Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να προσπαθήσει να στοχεύσει αυτούς τους αμάχους, αλλά έχει επίσης την υποχρέωση να ελαχιστοποιήσει τη βλάβη των αμάχων και να λάβει κάθε δυνατό μέτρο για να ελαχιστοποιήσει τη βλάβη των αμάχων».

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο επικεφαλής της UNRWA, Φιλίπ Λαζαρινί, δήλωσε ότι ο ΟΗΕ δεν είναι σε θέση να πιστοποιήσει τους ισχυρισμούς ότι στο σχολείο βρίσκονταν μαχητές της Χαμάς…

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρέμβαση Δημάρχου Αποκορώνου για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας συμπολίτη

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης παρενέβη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, εκφράζοντας την αγωνία της τοπικής κοινωνίας.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Πολυτεχνείο Κρήτης φιλοξένησε τις εξετάσεις του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Εντατικολογίας

Το Πολυτεχνείο Κρήτης φιλοξένησε για δεύτερη χρονιά τις εξετάσεις του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Εντατικολογίας EDIC II, με 30 εξεταστές από 7 ευρωπαϊκές χώρες και 8 Έλληνες.

Μήνυμα Δημάρχου Πλατανιά για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης εύχεται καλή επιτυχία στους μαθητές για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, τονίζοντας τη σημασία της προσπάθειας και ευχαριστώντας οικογένειες και εκπαιδευτικούς.

Αποκαλυπτήρια προτομής Νικολάου Παπαδάκη στον Βάμο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας τελεί τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Νικολάου Παπαδάκη στον Βάμο Αποκορώνου, στο πλαίσιο διήμερου εκδηλώσεων για τη Μεταπολιτευτική Επανάσταση.