Τρίωρη στάση εργασίας ΕΛΜΕ Χανίων για συμμετοχή συμπαράστασης στη δίκη των 8

Κανένα σχόλιο

Η ΕΛΜΕ Χανίων, μετά από απόφαση της ΓΣ στις 19/10/2022 αποφάσισε τη συμμετοχή συμπαράστασης στη δίκη των 8 στις 4/11/2022 με παράλληλη κήρυξη στάσης εργασίας 11 πμ με 2μμ.

Η ανακοίνωση:

«Στις 4 Νοεμβρίου 2022, 8 αγωνιστές της πόλης μας σέρνονται σε δίκη στα δικαστήρια Χανίων. Είναι κατηγορούμενοι λόγω της συμμετοχής τους στη συγκέντρωση που είχε καλεστεί από μαζικούς φορείς στις 6 Δεκεμβρίου 2020 στην πλατεία Αγοράς.

"Sponsored links"

Εκείνη τη μέρα, στα πλαίσια της πανελλαδικής απαγόρευσης συγκεντρώσεων που είχε επιβληθεί από τη κυβέρνηση με πρόσχημα την προστασία από το κορονοϊό, η αστυνομία προχώρησε σε ένα όργιο καταστολής στο κέντρο των Χανίων. Επιτέθηκε απρόκλητα και άγρια στους διαδηλωτές με γκλομπ, δακρυγόνα και κρότου λάμψης. Προχώρησε σε 8 προσαγωγές που μετατράπηκαν σε 8 συλλήψεις, έριξε πρόστιμα στο σωρό σε κόσμο που βρισκόταν εκείνη την ώρα γύρω από τη πλατεία Αγοράς. Επέβαλλε ακόμα και πρόστιμα δια τηλεφώνου, μέρες μετά τη συγκέντρωση.

Αποτελεί πρόκληση να σέρνονται σε πολιτική δίκη 8 αγωνιστές μετά από 2 χρόνια ομηρίας, επειδή είχαν πολιτική δράση και κινητοποιήθηκαν για ψωμί-δουλειά-ελευθερίες αλλά και ενάντια στην εγκληματική πολιτική κυβέρνησης στην πανδημία που αφήνοντας το λαό αβοήθητο απέναντι στο κορονοϊό, μετράει χιλιάδες νεκρούς.

Η πολιτική δίκη των 8 στις 4 Νοέμβρη στα Δικαστήρια Χανίων, στοχεύει να ποινικοποιήσει την ελεύθερη πολιτική δράση, να βάλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου το δικαίωμα στη διαδήλωση, στη συγκέντρωση, στην κινητοποίηση.

Θέλουν να βάλουν το λαό στο γύψο!Για να αποδεχτεί την φτώχεια, την ανεργία, τον εργασιακό μεσαίωνα. Για να αποδεχτεί να είναι πανάκριβο το ρεύμα, το νερό, τα βασικά είδηανάγκης.

Για να αποδεχτεί την εμπλοκή της χώρας και του λαού στους μεγαλύτερους πολεμικούς κινδύνους.

Η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει!

Η υπεράσπιση στο δικαίωμα στην πολιτική δράση, η υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση και την κινητοποίηση, είναι υπόθεση όλων μας!

Δηλώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στους 8 διωκόμενους.

Η πολιτική δίκη στις 4 Νοέμβρη να γίνει καταδίκη της πολιτικής της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της καταστολής!

"Sponsored links"

Να αθωωθούν οι 8 αγωνιστές από όλες τις κατηγορίες και να διαγραφούν όλα τα
πρόστιμα

Να ακυρωθούν όλα τα πρόστιμα και τα τηλεπρόστιμα που επιβλήθηκαν για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

ΟΧΙ στη ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης.

Κάτω τα χέρια από την απεργία και τη διαδήλωση.

Καλούμε την:

Δευτέρα 31/10 στις 19:00, σε εκδήλωση-συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο εν όψει της δίκης

Τρίτη 1/11 στις 18:00 σε μικροφωνική – συγκέντρωση στην πλ. Αγοράς. Παρασκευή 4/11 από τις 9πμ μέχρι και τη διεξαγωγή της δίκης, σε συγκέντρωση στα Δικαστήρια Χανίων

Η ΕΛΜΕ Χανίων κηρύσσει Διευκολυντική Στάση Εργασίας 11πμ με 2μμ για την Παρασκευή 4/11. »

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live