16.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τραγωδία στα Τέμπη – Ηράκλειο: Στερνό “αντίο” στην αδικοχαμένη Μαίρη Μουρτζάκη

Ημερομηνία:

Το τελευταίο «αντίο» θα πουν το σήμερα το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι της 50χρονης μητέρας 2 παιδιών Μαίρης Μουρτζάκη, η οποία βρήκε φρικτό θάνατο στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη.

Η 50χρονη γυναίκα είχε βάρδια στο κυλικείο του Intercity 62 και οδηγήθηκε μαζί με δεκάδες άλλους επιβάτες στον θάνατο το βράδυ του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Η σορός της άτυχης Μαίρης ταυτοποιηθήκε το Σάββατο, καθώς στην Λάρισα μετέβησαν συγγενικά της πρόσωπα για να δώσουν δείγμα DNA και η κηδεία θα γίνει στη 1 στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου.

Το χωριό Αντισκάρι -τόπος καταγωγής της άτυχης 50χρονης- θρηνεί και οι κάτοικοι έχουν ντυθεί στα μαύρα. Άνθρωποι που την γνώριζαν κάνουν λόγο μία χαμογελαστή και καλόκαρδη γυναίκα.

Η 50χρονη διέμενε στο Ηράκλειο και τελευταία είχε βρει δουλειά στο κυλικείο του συγκεκριμένου τρένου, ωστόσο η βάρδια της 28ης Φεβρουαρίου έμελλε να είναι και η τελευταία της…

Με ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα αφήσει “το δυστύχημα αυτό να περάσει έτσι”, κλείνει την ανάρτησή του για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη και για τα δεκάδες θύματα ο Θεόδωρος Λιόλιος, αναπληρωτής Κοσμήτορας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Ο ίδιος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην 50χρονη Μαίρη Μουρτζάκη, με καταγωγή από τη Μεσαρά, η οποία είχε βάρδια στο κυλικείο του μοιραίου Intercity και οδηγήθηκε μαζί με δεκάδες άλλους επιβάτες στον θάνατο το βράδυ του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ. Λιόλιος:

“Ταξίδευα και ταξιδεύω τόσο συχνά με αυτά τα τρένα (ίσως εκατοντάδες φορές Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη μέχρι σήμερα και μάλιστα στα βαγόνια που διαλύθηκαν) ώστε η αδικοχαμένη και πάντα ευγενική και καλόκαρδη Μαίρη που δούλευε στο κυλικείο είχε γίνει φίλη μου στο fb και ήξερε ακόμη και τι καφέ πίνω («σας βλέπουμε κ. Καθηγητά στην τηλεόραση…») αφού σχεδόν πάντα πήγαινα στο κυλικείο με τον υπολογιστή μου να δουλέψω… Μαίρη και αδικοχαμένα μου παιδιά και συνταξιδιώτες μου, δεν θα αφήσω το δυστύχημα αυτό να περάσει έτσι (να το ξέρουν οι εμπειρογνώμονες και οι πραγματογνώμονες…).

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...