14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Η αγωνιώδης αναζήτηση του μηχανοδηγού – Επί 17 λεπτά προσπαθούσε να βρει κάποιον

Ημερομηνία:

Επί 17 λεπτά, από τη Λάρισα ως το σημείο της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, ο μηχανοδηγός του Intercity με αγωνία προσπαθούσε να βρει κάποιον ώστε να καταλάβει τι συμβαίνει και να σταματήσει την μοιραία πορεία της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, o Γιώργος Κουτσούμπας πέρασε 17 αγωνιώδη λεπτά, καλώντας επίμονα τον σταθμάρχη της Λάρισας, χωρίς να παίρνει απάντηση.

Όπως φαίνεται λίγο πριν γραφτεί η τραγωδία ο μηχανοδηγός του Intercity 62 είχε αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά.

Μπαίνοντας λοιπόν στη γραμμή καθόδου φαίνεται να τηλεφώνησε σε συνάδελφό του για να μάθει αν κινείται κι αυτός στην ίδια γραμμή.

Ο μηχανοδηγός του Intercity 62 πήρε τηλέφωνο συνάδελφό του άλλης αμαξοστοιχίας, ρωτώντας τον με αγωνία αν βρίσκεται κι αυτός στην ίδια γραμμή, στην οποία γράφτηκε λίγα λεπτά μετά η τραγωδία στα Τέμπη με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Το τηλεφώνημα αυτό, που φέρεται να είναι το τελευταίο που πρόλαβε να κάνει ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας δεν απέδωσε καρπούς.

Ο συνάδελφος που πήρε στο τηλέφωνο ο μηχανοδηγός του Intercity 62 πριν το σιδηροδρομικό δυστύχημα δεν ήταν στην εμπορική αμαξοστοιχία, που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση με το επιβατικό τρένο. Ήταν αλλού.

«Στην αρχή, όταν κατάλαβε ο Γιώργος (ο μηχανοδηγός του επιβατικού τρένου) ότι μάλλον δεν πήγαινε σωστά, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη. Τον κάλεσε, του φώναζε, αλλά εκείνος δεν απαντούσε. Ύστερα άρχισε να ψάχνει να βρει στο τηλέφωνο τους μηχανοδηγούς της εμπορικής, για να μάθει ποιος κατεβαίνει από Θεσσαλονίκη και από ποια γραμμή», αποκαλύπτει συνάδελφος του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Όπως εξηγεί, όμως, η βάρδια είχε αλλάξει. «Τα παιδιά είχαν αλλάξει τη βάρδιά τους και ήταν άλλοι στη θέση τους. Άλλοι ήταν, κανονικά, να κάνουν αυτό το δρομολόγιο, και άλλοι πήγαν τελικά. Ο Γιώργος προσπάθησε να διαπιστώσει εάν ερχόταν τρένο κατά πάνω του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο συνάδελφος του μηχανοδηγού.

Την ίδια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ότι ο έμπειρος μηχανοδηγός του επιβατικού τρένου πήρε τηλέφωνο συνάδελφό του, προκειμένου να μάθει σε ποιο σημείο βρισκόταν το εμπορικό τρένο, μετέφερε χθες και ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θωμάς Χαχάμης.

Ο αρμόδιος Εισαγγελέας έχει δώσει εντολή, πάντως, να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων στην τραγωδία στα Τέμπη για να φανούν όλες οι κλήσεις που έκαναν στο μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα και τι ειπώθηκε.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...