15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τριήμερο εκδηλώσεων για το αγροδιατροφικό σύστημα στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Τριήμερο εκδηλώσεων για το αγροδιατροφικό σύστημα οργανώνει ο δήμος Ηρακλείου την Παρασκευή το Σάββατο και την Κυριακή, 21-13 Νοεμβρίου στο Βενεράτο, στον Άγιο Μύρωνα και στον Προφήτη Ηλία με θέμα: «Μετάβαση σ’ ένα ισχυρό αειφόρο αγροδιατροφικό σύστημα».

Στόχος των εσπερίδων είναι η στήριξη του αγροτικού τομέα και η ώθηση προς τη δημιουργία, την παραγωγικότητα, την καινοτομία και την αναγνωρισιμότητα ευαίσθητων παραγωγικών δυνάμεων του Δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Οι εσπερίδες απευθύνονται σε όλους τους πολίτες της υπαίθρου του Δήμου Ηρακλείου, αφού τα θέματα που θα αναπτυχθούν αφορούν θέματα σχετικά με την κτηνοτροφική και φυτική παραγωγή, την καινοτομία και τις εξαγωγές.

Πρόγραμμα Εσπερίδων

Στο Βενεράτο την Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου στο Πνευματικό- Πολιτιστικό Κέντρο, θα γίνουν οι παρακάτω ομιλίες.

18.30: «Η κτηνοτροφία και τα προϊόντα της μοχλός ανάπτυξης της     ενδοχώρας».

Εισηγητής: Δρ. Στεφανάκης Αλέξανδρος, Κτηνίατρος, Πρόεδρος ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

18.50: «Η Συμβολή της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Κρήτης στη διαμόρφωση της Αγροδιατροφικής πολιτικής για την ανανέωση και υποστήριξη της Υπαίθρου της Κρήτης».

Εισηγητής: Καθηγητής Βερβερίδης Φίλιππος, Κοσμήτορας, Διευθυντής Σχολής, ΤΕΙ Κρήτης

19.15: «Megaplast A.E. Εξωστρέφεια και καινοτομία: Από τη βιομηχανική παραγωγή στο πρότυπο αγροτικής ανάπτυξης». Εισηγητής: Αποστολάκης Μιχάλης, Χημικός Μηχανικός, M.Sc, Ανάπτυξη Προϊόντων Megaplast

Στον Άγιο Μύρωνα το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνασίου, με τις παρακάτω εισηγήσεις.

18.30: «Εναλλακτικές καλλιέργειες οπωροφόρων δένδρων στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του αγροτικού τομέα». Εισηγητής: Δρ. Λιονάκης Σπύρος, Ομότιμος Καθηγητής Δενδροκομίας ΤΕΙ Κρήτης

18.50: «Η Συμβολή της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Κρήτης στη διαμόρφωση της Αγροδιατροφικής πολιτικής για την ανανέωση και υποστήριξη της Υπαίθρου της Κρήτης»

Εισηγητής: Καθηγητής Βερβερίδης Φίλιππος, Κοσμήτορας, Διευθυντής Σχολής, ΤΕΙ Κρήτης

"google ad"

19.15: «Διεθνές Εμπόριο και Εξαγωγές στην πράξη». Εισηγητής: Καλαμπόκης Αλκιβιάδης, Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης

Στον Προφήτη Ηλία την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στο  Πολύκεντρο με τις παρακάτω ομιλίες.

18.30: «Ο πρωτογενής τομέας και η ελληνική κρίση». Εισηγητής: Λουλουδάκης Απόστολος, Οικονομολόγος, Αντιδήμαρχος Διακυβέρνησης, Καινοτομίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δήμου Χερσονήσου

18.50: «Η κτηνοτροφία και τα προϊόντα της μοχλός ανάπτυξης της ενδοχώρας».

Εισηγητής: Δρ. Στεφανάκης Αλέξανδρος, Κτηνίατρος, Πρόεδρος ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

19.15: «Διεθνές Εμπόριο και Εξαγωγές στην πράξη». Εισηγητής: Καλαμπόκης Αλκιβιάδης, Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ