Τριαντόπουλος «αδειάζει» Γκάγκα: Κάθε οικογένεια μπορεί να διαχειριστεί το πένθος της όπως επιθυμεί – Συστάσεις, όχι απαγορεύσεις

Κανένα σχόλιο

«Ειλικρινά συλλυπητήρια στις οικογένειες, στους οικείους και τους φίλους των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος που συγκλόνισε τη χώρα. Η πολιτεία -από την πρώτη στιγμή- άμεσα και σε μεγάλη κλίμακα κινητοποιώντας κάθε δυνατό μέσο βρέθηκε στο σημείο. Σε αυτό το πλαίσιο κυβερνητικό κλιμάκιο βρίσκεται στην περιοχή, βρίσκεται στην Λάρισα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον συντονισμό, τη συνεργασία και την παρακολούθηση όλων των ενεργειών, όλων των δράσεων που ακολουθήσαν το τραγικό δυστύχημα», αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος.

«Ήδη», συνέχισε, «βρισκόμαστε στη φάση όπου τις επόμενες ώρες ολοκληρώνεται λεπτομερής, ενδελεχής έρευνα στο πεδίο. Από την Πυροσβεστική, από τις αρμόδιες υπηρεσίες και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η ταυτοποίηση του DNA των θυμάτων. Μέχρι τώρα, έχουμε επίσημα 36 θύματα, για τα οποία η πλειοψηφία αυτών έχουν ενημερωθεί οι οικογένειες και οι οικείοι τους από τα αρμόδια στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, από την ομάδα αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών των επικεφαλής της. Μία ενημέρωση η οποία περιλαμβάνει και συστάσεις ως προς τη διαχείριση των θυμάτων. Συστάσεις, όχι απαγορεύσεις σε καμία των περιπτώσεων. Κάθε οικογένεια μπορεί να διαχειριστεί το πένθος της όπως αυτή θέλει και αυτή κρίνει».

«Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε το έργο όλοι μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συνεχώς, με αμείωτο ρυθμό, εντατικά, με απόλυτο σεβασμό στα θύματα, στους οικείους τους και στην Ελληνική κοινωνία», σημειώνει ο κ.Τριαντόπουλος.

"Sponsored links"

Σημειώνεται πως η Μίνα Γκάγκα δήλωσε πως «η απόφαση είναι να μην δουν οι συγγενείς, να μην έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους που δεν ζουν πια και να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους», δήλωσε μιλώντας στον Σκάι. Και συνέχισε: «Η ταυτοποίηση θα γίνεται μέσω DNA, εάν έχουμε κάποιον νεκρό, καλό είναι να τον θυμόμαστε γερό και καλά, αυτή να είναι η εικόνα που έχουμε από αυτόν».

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live