14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Τροπολογία – παράδοση του λιμανιού Αλεξανδρούπολης στις ΗΠΑ καταγγέλει το ΚΚΕ

Ημερομηνία:

Την παράδοση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στα αμερικανικά συμφέροντα με τροπολογία που κατατέθηκε κατήγγειλε στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την «εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών» και τη «σύγχρονη αγορά κεφαλαίου» που ενσωματώνει σχετικές Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος κατήγγειλε ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και η παράδοσή του σε αμερικανικά συμφέροντα ήταν διακηρυγμένος στόχος και της σημερινής, αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας τις από κοινού περιοδείες κυβερνητικών στελεχών με τον Αμερικανό πρέσβη για τις εργασίες κατασκευής της νέας βάσης επισκευής των αμερικανικών ελικοπτέρων, για τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου κ.ά.

Όπως υπογράμμισε ο κομμουνιστής βουλευτής, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ουσιαστικά μετατρέπεται σε λιμάνι που εξυπηρετεί τους αμερικανικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και το καθιστά σε στόχο αντιποίνων, όπως και ολόκληρη την περιοχή σε απέραντο πεδίο βολής.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος κατήγγειλε επίσης την προσπάθεια της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων να συσκοτίσουν την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες. Επισήμανε την προσπάθειά τους να συγκαλύψουν τον ένοχο, τον πραγματικό εχθρό του λαού και δίνουν καθημερινά εξετάσεις στην αστική τάξη και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής για να υλοποιήσει τις ανάγκες και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, επιχειρούν τη χειραγώγηση και ενσωμάτωση της λαϊκής δυσαρέσκειας στην εκάστοτε επιλογή για την εναλλαγή του διαχειριστή. Κι ενώ κυβερνήσεις και διαχειριστές αλλάζουν, η πορεία επιδείνωσης του λαού συνεχίζεται και η αντιλαϊκή επίθεση κλιμακώνεται.

Αναφερόμενος στη δεύτερη τροπολογία και συγκεκριμένα στο πρώτο άρθρο της, που δίνει τη δυνατότητα στους μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους που λειτουργούν μονάδες ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης να αναπτύσσουν διάφορες δράσεις στις παραλίες και τις ακτές, κατήγγειλε την κυβέρνηση που ουσιαστικά τους παραδίδει γην και ύδωρ για να εκμεταλλεύονται τις παραλίες και τους αιγιαλούς, αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα, των οποίων το δικαίωμα στις διακοπές έχει μετατραπεί σε πολυτέλεια.

Η «ανάπτυξη» που επικαλείται η κυβέρνηση είναι «ανάπτυξη για λίγους» και στο βωμό του κέρδους θυσιάζονται τα λαϊκά συμφέροντα και οι λαϊκές ανάγκες, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση που καλλιεργεί αυταπάτες ότι θα εφαρμόσει κανόνες στις χρηματαγορές και τις μετοχικές επιχειρήσεις, γεγονός που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, αφού λειτουργούν με βάση τα κέρδη τους και την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Δεν μπορεί να υπάρξει κοινό συμφέρον μεγαλομετόχων με τους εργαζόμενους, τα συμφέροντά τους είναι διαμετρικά αντίθετα, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Το μόνο ρεαλιστικό για τον λαό είναι να βγάλει από τη μέση τον πραγματικό εχθρό, τα συμφέροντα της μετοχικής καπιταλιστικής επιχείρησης, την ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και το κέρδος, για να αξιοποιήσει το σύνολο των παραγωγικών δυνατοτήτων για την ικανοποίηση των αναγκών του, κατέληξε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

902 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...