15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τρόμος από τις πολεμοχαρείς δηλώσεις υψηλόβαθμων αντιπροσώπων του Κογκρέσου στο Κιέβο: Δε μας ενδιαφέρει να τελειώσει ο πόλεμος δίχως νικητή. Θα σταθούμε δίπλα στην Ουκρανία μέχρι να κατακτήσουμε τη νίκη

Ημερομηνία:

Ο βουλευτής των ΗΠΑ Τζέισον Κρόου συμμετείχε σε αντιπροσωπεία του Κογκρέσου το Σάββατο σε μια απροειδοποίητη επίσκεψη στο Κίεβο της Ουκρανίας, όπου οι νομοθέτες συναντήθηκαν με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να συζητήσουν τη συνεχιζόμενη οικονομική, ανθρωπιστική και στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ προς τη χώρα καθώς η Ρωσία εντείνει τη συνεχιζόμενη επίθεσή της στην Ουκρανία. ανατολικές περιοχές και κατά μήκος της νότιας ακτής του.

«Η αντιπροσωπεία μας ταξίδεψε στο Κίεβο για να στείλει ένα αλάνθαστο και ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο: η Αμερική στέκεται σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας», είπε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι σε κοινή δήλωση, κατά την πρώτη επίσκεψη της ομάδας του Κογκρέσου στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας αργά. Φεβρουάριος.

Ο Κρόου, βετεράνος δασοφύλακας του στρατού και μέλος των επιτροπών πληροφοριών και ενόπλων υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, είπε ότι το επίκεντρο της συνάντησης με τον Ζελένσκι ήταν απλό: «όπλα, όπλα, όπλα».

«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι Ουκρανοί έχουν αυτά που χρειάζονται για να νικήσουν», είπε ο Κρόου στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία την Κυριακή.

Είπε πιο αναλυτικά:

Καθώς είχαμε μια ανταλλαγή ιδεών με τον Πρόεδρο Zelensky και την ανώτερη ηγετική του ομάδα σχετικά με το πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε πιο αποτελεσματιλά  – πώς θα συνεχίσουμε να τους στέλνουμε τα πυρομαχικά, πώς αλλάζουμε τη φύση της υποστήριξής μας για να τους δώσουμε νέα και πιο προηγμένα όπλα για να ανταποκριθούν στην επόμενη φάση αυτής της μάχης και πώς θα εκπαιδεύσουμε τον ουκρανικό στρατό και τους στρατιώτες να χρησιμοποιούν αυτά τα νέα συστήματα ενώ ταυτόχρονα πολεμούν. Καταλήξαμε σε μια μεγάλη ανταλλαγή ιδεών και ανυπομονώ να επιστρέψω στην Ουάσιγκτον για να συνεργαστώ με τους συναδέλφους μου για να τις εφαρμόσω.

Αλλά ένα πράγμα είναι πραγματικά ξεκάθαρο και είναι το μήνυμα που ήθελε να στείλει αυτή η αντιπροσωπεία – αλλά και ο Πρόεδρος Μπάιντεν το κατέστησε πολύ σαφές με το πιο πρόσφατο αίτημα του πακέτου βοήθειας.

Είναι ένα ιστορικό αίτημα και θα πιέσουμε σκληρά στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών για να περάσει.

Δεν ενδιαφερόμαστε στο να φτάσουμε σε κάποιο τέλος της μάχης δίχως να υπάρχει κάποιος ξεκάθαρος νικητής, δεν μας ενδιαφέρει να επιστρέψουμε σε ένα προηγούμενο status quo. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι μέρος όλου αυτού που συμβαίνει με στόχο να κερδίσουν. Και θα σταθούμε δίπλα στην Ουκρανία μέχρι να κατακτήσουμε τη νίκη.

Η Πελόζι απέρριψε τον σκεπτικισμό που υπάρχει ότι η αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει αντίποινα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Μην σας εκφοβίζουν οι νταήδες», είπε στους δημοσιογράφους. “Αν κάνουν απειλές, δεν μπορείς να κάνεις πίσω”

Η Πελόζι, η οποία είναι τρίτη στη σειρά της προεδρικής διαδοχής, είναι ο υψηλότερος αξιωματούχος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Ουκρανία από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη γείτονά της στα τέλη Φεβρουαρίου. Μια εβδομάδα νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken και ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin επισκέφτηκαν το Κίεβο για να δεσμευτούν για την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Μεταξύ της αντιπροσωπείας των Δημοκρατικών της Βουλής ήταν επίσης ο βουλευτής των ΗΠΑ Adam Schiff, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής. Gregory Meeks, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων. Η εκπρόσωπος των ΗΠΑ Barabara Lee, μέλος των επιτροπών πιστώσεων και προϋπολογισμού της Βουλής και οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ Jim McGovern και Bill Keating.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ηγέτης στην ισχυρή υποστήριξη της Ουκρανίας στον αγώνα κατά της ρωσικής επιθετικότητας», είπε ο Ζελένσκι σε μήνυμα που επισυνάπτεται σε βίντεο που τον απεικόνιζε να συναντά την αντιπροσωπεία στο Κίεβο. «Σας ευχαριστούμε που βοηθήσατε στην προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του κράτους μας!»

"google ad"

Η είδηση ​​της επίσκεψης δεν κοινοποιήθηκε παρά μόνο όταν η αντιπροσωπεία έφτασε στην Πολωνία, όπου οι νομοθέτες συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο Αντρέι Ντούντα τη Δευτέρα πριν επιστρέψουν στην πολιτεία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ