Τσίπρα, αν δε θες να ξανακυβερνήσει ο Μητσοτάκης, κάντο όπως στην Ισπανία

Κανένα σχόλιο

Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο το τελευταίο διάστημα αυξήθηκε η ένταση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, όμως εξ αυτής της έντασης κερδισμένη βγαίνει μόνο η Νέα Δημοκρατία.

Η απλή αλήθεια είναι ότι ο μόνος τρόπος για να μην κυβερνήσει ξανά η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη είναι μέσω ενός μεγάλου, δημοκρατικού συνασπισμού.

Στην Ισπανία το κατόρθωσαν, με κύριο πυλώνα της κυβέρνησης τους σοσιαλδημοκράτες. Γιατί να μην το κατορθώσουν και στην Ελλάδα με κύριο πυλώνα την Αριστερά;

"Sponsored links"

Άλλωστε, οι δυνατότητες συνασπισμού δεν περιορίζονται στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ αλλά και σε αυτό του ΜέΡΑ25, του οποίου ο γραμματέας και πρώην Υπουργός Οικονομικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαρουφάκης έχει δηλώσει πολλές φορές ότι είναι θετικός σε συνεργασία αρκεί αυτή να είναι προγραμματική. Δηλαδή, να κτιστεί σε στέρεες βάσεις, όχι στην ανάγκη μίας εκλογικής νίκης, αλλά στη βάση συγκλίσεων και συμφωνιών στο πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί. Γιατί αυτό να είναι κακό;

Τώρα είναι η ώρα των μεγάλων συγκλίσεων, με κύρια δύναμη την Αριστερά, ώστε να δοθεί ένα όραμα ενότητας και προοδευτικής προοπτικής στους πολίτες.

Ένας μεγάλος συνασπισμός ενάντια στη συντήρηση που αισθάνεται κυρίαρχη και ισχυρή. Ένας συνασπισμός που θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες.

 

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live