14.8 C
Chania
Sunday, April 21, 2024

Υγεία και προνοιακές δομές στην Κρήτη στο “μικροσκόπιο” του Συνηγόρου του Πολίτη

Ημερομηνία:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στη συνάντηση ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, από τον Συνήγορο του Πολίτη στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν στην Υγεία και την Κοινωνική Αλληλεγγύη.

Ένα ζήτημα που αφορά άμεσα τους πολίτες της Κρήτης και όλης της χώρας, με βασικό θέμα συζήτησης να είναι οι υποδομές και η υποστελέχωση του δημοσίου συστήματος υγείας, η εξάντληση των ιατρών και των κοινωνικών υπηρεσιών και οι ανάγκες των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και μετέφερε την εικόνα που έχει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας και τις απόψεις του για τη βελτίωση του, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ρεθύμνου, Άννα Ελευθεριάδου η οποία ως νοσοκομειακός γιατρός μίλησε για τα προβλήματα στα οποία καλούνται να ανταπεξέλθουν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας και στις προνοιακές υπηρεσίες σήμερα, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πολίτες.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε το πλαίσιο λειτουργίας και ο ρόλος του Συνηγόρου του Πολίτη στα θέματα της Υγείας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης από τον Συνήγορο του Πολίτη Ανδρέα Ποττάκη, ενώ η Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, Βέρα Θεοφυλάκτου παρουσίασε τα θέματα των αναφορών που λαμβάνει ο Συνήγορος από πολίτες, για ζητήματα που αφορούν τις δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

the

Η συνάντηση αποτελεί μία από τις ενέργειες της πράξης «Δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για την ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης, της λογοδοσίας και καταπολέμησης της κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα».

Η πράξη συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Χρηστή Διακυβέρνηση, Θεσμοί, Διαφάνεια» των EEA Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός ΕΟΧ) που αντιπροσωπεύουν τη συμβολή της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας για μια πράσινη, ανταγωνιστική Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...