19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Υπέγραψαν τις συμβάσεις για τα έργα του Jessica παρουσία Χατζηδάκη – υπέργειοι όροφοι στο parking της Περίδου

Ημερομηνία:

Παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη ολοκληρώθηκε χθες και επίσημα η υπογραφή των συμβάσεων τεσσάρων έργων, που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Jessica από το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Κρήτης, αποκλειστικός διαχειριστής του οποίου είναι η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε συνεδρίαση της Επενδυτικής Επιτροπής Jessica στην οποία εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ενός ακόμη έργου προϋπολογισμού άνω των 10,5 εκ. ευρώ.

Την επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Παγκρήτιας Τράπεζας στο Ηράκλειο, τίμησαν με την παρουσία τους ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης κος Νίκος Μαντζούφας, ο Προϊστάμενος της μονάδας Α’ ΕΥΣΕΕΠ κος Γιάννης Λυπιρίδης, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κκ Nicholas Jennet, Ηλίας Παπαγεωργίου και Χρήστος Κοντογιώργος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος Σταύρος Αρναουτάκης, οι Δήμαρχοι Ηρακλείου και Χανίων, κκ. Κουράκης και Σκουλάκης, οι οποίοι εκπροσώπησαν τους φορείς των έργων που υλοποιούνται στους αντίστοιχους Δήμους, καθώς και οι εκπρόσωποι των εταιρειών για τα ιδιωτικά έργα που χρηματοδοτούνται μέσω του Jessica.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας κ. Γιάννης Λεμπιδάκης, αναφέρθηκε στη συμβολή της Τράπεζας στην τοπική ανάπτυξη, τόσο μέσω της διαχείρισης των πόρων του Jessica, όσο και μέσω της συνεργασίας της με την Ευρωπαϊκή Τράπεζας Επενδύσεων, τόνισε δε ότι σ΄ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η Παγκρήτια παραμένει μια υγιής Τράπεζα, που διατηρεί την απαιτούμενη κεφαλαιακή επάρκεια, χωρίς να χρειάζεται ανακεφαλαιοποίηση.

Εν συνεχεία, ο Αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Jessica κ. Νίκος Μυρτάκης, παρουσίασε με ταυτόχρονη χρήση οπτικοακουστικού υλικού την πορεία των έργων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Κρήτης.

Επεσήμανε ότι με την ολοκλήρωση της α’ φάσης του προγράμματος, συνολικού προϋπολογισμού 36,5 εκ. ευρώ, που περιλαμβάνει τόσο τα έργα που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης, όσο και αυτά που τελούν υπό αξιολόγηση, η συμμετοχή του Ταμείου θα ανέλθει στο ποσό των 24,8 εκ. ευρώ, δηλαδή θα διατεθεί περίπου το 68% των συνολικών του πόρων, θα δημιουργηθούν δε 144 νέες θέσεις εργασίας στο νησί.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κατά το χαιρετισμό του τόνισε ότι με τη σημερινή υπογραφή των συμβάσεων χρηματοδότησης από την Παγκρήτια Τράπεζα μέσω του Jessica, για τα τέσσερα πρώτα έργα Αστικής Ανάπτυξης στην Κρήτη αποδεικνύεται ότι κοινοτικοί πόροι, το ΕΣΠΑ και το Jessica, δεν είναι μόνον αριθμοί, αλλά έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον, τις υποδομές, προπάντων δε με τη δημιουργία ευκαιριών για τις επιχειρήσεις και θέσεων εργασίας για τους ανέργους.

Ιδιαίτερα επεσήμανε ότι : «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, από τη σημερινή εξέλιξη και αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια τόσο στον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, αλλά και στην Παγκρήτια Τράπεζα που φέρει την ευθύνη υλοποίησης των έργων».

Αναμεσα στα Εγκεκριμένα Έργα ειναι

 
Προσθήκη 5 ορόφων χώρων στάθμευσης Δημ. Επιχείρησης ΚΥΔΩΝ Χανίων

€2.700.000

€650.000

Πλεονεκτήματα :

Με την προσθήκη 5 ορόφων στο υφιστάμενο κτίριο, αποσυμφορείται η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης των Χανίων, ενώ καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες στάθμευσης τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της

Σύνολο έργων

€24.149.000

€8.475.000

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...