Υπαγωγή των παραγωγικών εγκαταστάσεων (θερμοκηπίων) του συνεταιρισμού Ελαφονησίου στο τιμολόγιο αγροτικού ρεύματος

Κανένα σχόλιο

Ερώτηση προς τον υπουργό περιβάλλοντος, ενέργειας & κλιματικής αλλαγής σχετικά με την υπαγωγή των παραγωγικών εγκαταστάσεων (θερμοκηπίων) του συνεταιρισμού Ελαφονησίου στο τιμολόγιο αγροτικού ρεύματος, κατέθεσε ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, στην οποία αναφέρει:Το τελευταίο διάστημα και εντελώς αιφνιδιαστικά έγινε αλλαγή στην τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος στις παραγωγικές εγκαταστάσεις (θερμοκήπια) του Συνεταιρισμού Ελαφονησίου από αγροτική σε οικιακή χρήση, η οποία επέφερε μεσοσταθμική αύξηση της τάξεως του 200%, προκαλώντας έντονη αναστάτωση τόσο στα μέλη του Συνεταιρισμού, όσο και σε μεμονωμένους αγρότες της περιοχής.

Επισημαίνεται εν προκειμένω ότι, αφενός, η χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος περιορίζεται αποκλειστικά στα θερμοκήπια και σε μικρούς οικίσκους, προορισμένους για τη στέγαση του μηχανολογικού εξοπλισμού, και, αφετέρου, ότι στις υπόλοιπες ενότητες της περιφέρειας Κρήτης η χρέωση σε παρεμφερείς εγκαταστάσεις εντάσσεται, ορθώς, στο αγροτικό τιμολόγιο.

Σε μια ομολογουμένως δύσκολη περίοδο, στην οποία η πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα τον πρωτογενή παραγωγικό τομέα, είναι επιβεβλημένο τέτοιου είδους ανισότητες εις βάρος συγκεκριμένων περιοχών να αποκαθίστανται πάραυτα.

"Sponsored links"

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Ερωτάται ο κ. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, αν προτίθεται να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την εξομάλυνση της ως άνω περιγραφομένης κατάστασης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live