Υπερδιπλάσιος ο αριθμός εφήβων που φοιτούν στο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου – Η βία επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία

Κανένα σχόλιο

Στο θέμα των υπερδιπλάσιων μαθητών που φοιτούν στο 1ο ΕΠΑΛ, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ένωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου. Οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι στο σχολείο φοιτούν περισσότεροι από 730 μαθητές, αντί για 300 με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μάλιστα το Δ.Σ. της Ένωσης επιχειρεί μια αναδρομή στις παρεμβάσεις που έχει επιχειρήσει να κάνει πολλές φορές από το παρελθόν μέχρι σήμερα: «Η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια και ο προβληματισμός κυριαρχούν, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί καμία λύση, που θα εξασφάλιζε μια χρονιά χωρίς στεγαστικά προβλήματα στην Τεχνική Εκπαίδευση», επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί για να προσθέσουν: «Για πόσο ακόμα θεωρούν ότι μπορεί να γίνει ανεκτή μια εκρηκτική κατάσταση υπερπληθυσμού εφήβων; Τι ακριβώς περιμένουν;».

Η βία επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία

"Sponsored links"

Με μελανά χρώματα περιέγραψε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, την κατάσταση που επικρατεί στα λύκεια, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ρεθύμνου Γιώργος Γεωργαλής.

Υπάρχει ανάγκη λήψης μέτρων από την πολιτεία, γιατί η βία -όχι μόνο στα ΕΠΑΛ αλλά και στα Γενικά Λύκεια- αποκτά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

«Μαθητές πάνε στο σχολείο με σιδηρογροθιές, απειλούν και προκαλούν φθορές, ενώ συχνά οι καθηγητές αισθάνονται φόβο να πάνε στο σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου Ρεθύμνης, να βρεθεί ένα ακόμα κτίριο, προκειμένου να στεγαστούν τα εργαστήρια των ΕΠΑΛ.

Ο Δήμος καταβάλλει προσπάθειες να καλύψει ανάγκες, χωρίς ωστόσο την ουσιαστική συνδρομή της πολιτείας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

ertnews.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live