14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Υπουργική επίσκεψη στη Χρυσή με φόντο την προστασία της

Ημερομηνία:

Mια επίσκεψη που δεν συνηθίζεται, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες  με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη να έχει στο πρόγραμμα του την παρουσία του στη νήσο Χρυσή, στα πλαίσια παρουσίασης ενός νέου πλαισίου διαχείρισης και προστασίας που προετοιμάζεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η επίσκεψη αυτή όπως λέει η Διοικήτρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, στο Ράδιο Λασίθι θα πραγματοποιηθεί είτε στις 9 ή στις 10 Ιουνίου.

Με το νέο νομοσχέδιο όπως είπε η κα Κοζυράκη έχουν καταργηθεί οι φορείς διαχείρισης που είχαν θεσμοθετηθεί τα τελευταία χρόνια (χωρίς ποτέ πρακτικά να λειτουργήσουν), και σε ότι έχει να κάνει συγκεκριμένα με τη Νήσο Χρυσή εδώ και μήνες έχει ξεκινήσει η εκπόνηση ενός νέου διαχειριστικού πλαισίου, βασισμένου στη μελέτη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που είχε πραγματοποιηθεί παλιότερα ώστε να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση η οποία θα είναι άμεσα εκτελέσιμη.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, όπως ανέφερε η διοικήτρια της Αποκεντρωμένης, γνωρίζει πολύ καλά πλέον την κατάσταση στην οποία έχει βρίσκεται η Νήσος Χρυσή, αφού το τελευταίο τετράμηνο έχει γίνει μια σειρά πολλών επαφών ανάμεσα σε στελέχη του Υπουργείου και της Αποκεντρωμένης για να έρθουμε μέχρι σήμερα όπου βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τις ανακοινώσεις.

Το 3ετες σχέδιο διαχείρισης βρίσκεται ήδη σε διαδικασία διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς της Ιεράπετρας και της Περιφέρειας Κρήτης, και οι προτάσεις τους αναμένεται να παρουσιαστούν στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί με τον Υπουργό και η οποία θα γίνει στο Ηράκλειο εκείνο το διήμερο.

Στόχος του Υπουργείου είναι μετά τη σύσκεψη να έχουν διατυπωθεί οριστικά όλες οι προτάσεις και τυχόν ενστάσεις που υπάρχουν ώστε ο Υπουργός πολύ άμεσα να είναι σε θέση να εκδώσει την απόφαση με στόχο να αρχίσει να εκτελείται άμεσα.

Στο διαχειριστικό πλαίσιο όπως είπε θα αποτυπώνονται και οι αρμοδιότητες και ευθύνες που θα έχουν όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες όπως ο Δήμος Ιεράπετρας, το Λιμεναρχείο, η Κτηματική Υπηρεσία, η Δασική Υπηρεσία, η αντιπεριφέρεια Λασιθίου.

radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ