Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη εξετάζει η ΠΟΕΔΗΝ για να προσβάλλει τον νόμο που τάσσεται πάντως υπέρ των εμβολιασμών

Κανένα σχόλιο

Του Φάνη Χαρίση

Προς ομαδική προσφυγή στο ΣτΕ οδεύει η ΠΟΕΔΗΝ προκειμένου να προσβάλλει τον νόμο που προβλέπει αναγκαστική αργία και μη κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για όσους εργαζόμενους στις δημόσιες δομές υγείας δεν εμβολιαστούν. Η ΠΟΕΔΗΝ θα συνεδριάσει όπως είπε στο Sputnik ο πρόεδρος, κ. Γιαννάκος, το πρωί της Παρασκευής 23 Ιουλίου για να πάρει αποφάσεις.

Το ενδεχόμενο της ομαδικής προσφυγής έναντι του επικείμενου νόμου περί αναγκαστικής αργίας άνευ αποδοχών και κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών όσων υγειονομικών δεν εμβολιαστούν θα εξετάζει την Παρασκευή 23 Ιουλίου σε ειδική συνεδρίαση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), όπως ανέφερε στο Sputnik ο πρόεδρός της, Μιχάλης Γιαννάκος.

"Sponsored links"

Στη Βουλή έχει ήδη κατατεθεί η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τρεις κατηγορίες εργαζόμενων και συγκεκριμένα:

Των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων.

Των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ατόμων με αναπηρία.

Των ιδιωτικών και δημόσιων δομών Υγείας (διαγνωστικά κέντρα, αποκατάστασης, κλινικές, νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, νοσηλείας και ΕΟΔΥ).

Οι δύο πρώτες κατηγορίες θα πρέπει να έχουν προχωρήσει στη διαδικασία έως και τις 16 Αυγούστου, ενώ οι υγειονομικοί πρέπει να κάνουν την πρώτη δόση έως και την 1η Σεπτεμβρίου. Εξαιρούνται του υποχρεωτικού εμβολιασμού όσοι έχουν νοσήσει ή όσοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας.

Όπως είπε ο κ. Γιαννάκος «60.000 υγειονομικού προσωπικού νοσοκομείων και κέντρων υγείας έχει εμβολιαστεί και 10.000 δεν έχουν εμβολιαστεί», ενώ σύμφωνα με την τροπολογία, οι μη εμβολιασμένοι θα πρέπει να προβούν σε εμβολιασμό έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Σήμερα η απόφαση ΠΟΕΔΗΝ για τις επόμενες κινήσεις

«Αύριο (σ.σ.: σήμερα) θα πάρουμε απόφαση ως όργανο (σ.σ. ως ΠΟΕΔΗΝ) και δεν σας κρύβω ότι οι δικηγόροι σε μια πρώτη κουβέντα που είχαμε, μας είπαν ότι υπάρχει σοβαρό νομικό έρεισμα για να προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά αυτό θα το αποφασίσουμε αύριο ως όργανο» δήλωσε ο κ. Γιαννάκος.

Παράλληλα εκτίμησε ότι πολλοί συνάδελφοί του θα κινηθούν μόνοι τους με ατομικές προσφυγές μόλις εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση.

"Sponsored links"

«Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν ατομικές προσφυγές από συναδέλφους οι οποίοι ήδη έχουν επικοινωνήσει (σ.σ. μαζί μου) και περιμένουν τον νόμο και την υπουργική απόφαση για να προσφύγουν» τόνισε.

Ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει ακόμη ότι «θα πρέπει η κυβέρνηση και οι υγειονομικές αρχές να πείσουν το υγειονομικό προσωπικό να εμβολιαστεί» ενώ πρόσθεσε ότι πολλοί εκ των συναδέλφων του «είναι πάρα πολύ θυμωμένοι κι ελπίζω να περάσει ο θυμός γιατί κάποιοι ήταν στη διαδικασία του εμβολιασμού και τώρα ακυρώνουν τα ραντεβού για εμβολιασμό και θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων».

Καθοριστικής σημασίας η 1η Σεπτεμβρίου

Η 1η Σεπτεμβρίου είναι καθοριστικής σημασίας, όπως λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, καθώς εάν δεν εμβολιαστούν οι 10.000 υγειονομικοί, θα υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας:

«Αυτό σημαίνει ότι τα νοσοκομεία τελείωσαν. Οι τρίμηνες συμβάσεις που προβλέπει (σ.σ. η τροπολογία προς αντικατάσταση όσων βρεθούν σε αναγκαστική αργία) είναι σαν να μην υπάρχουν, γιατί έχουμε τώρα επικουρικό προσωπικό με δύο χρόνια σύμβαση και δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι. Ποιος θα έρθει για τρεις μήνες;».

Ο κ. Γιαννάκος έκανε έκκληση στους συναδέλφους του να εμβολιαστούν υπενθυμίζοντας ότι «χάσαμε 27 συναδέλφους, 26 στο πρώτο και δεύτερο κύμα, δηλαδή πριν έρθουν τα εμβόλια και έναν που δεν είχε εμβολιαστεί στο τρίτο κύμα», ωστόσο πρόσθεσε ότι κι όσοι δεν το πράξουν, μπορούν να εργαστούν τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα προστασίας έναντι του κορονοϊού.

«Οι συνάδελφοι πρέπει να εμβολιαστούν όλοι. Αν όμως κάποιοι δεν είναι εμβολιασμένοι, νομίζω ότι μπορούν με τα μέτρα ατομικής προστασίας να μην μεταδίδουν τον ιό. Θα σας φέρω ένα παράδειγμα. Στο νοσοκομείο του Ρίο (σ.σ. Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας) τρεις καρδιοχειρουργοί εμβολιασμένοι νόσησαν από κορονοϊό, πολύ ήπια, αλλά ο ασθενής πήγε Αθήνα για να χειρουργηθεί και γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών και βρέθηκαν σε καραντίνα. Ως εκ τούτου λοιπόν πρέπει και οι εμβολιασμένοι να τηρούν τα μέτρα προστασίας, μπορεί να μεταδώσουν τον ιό, σε μικρότερο βαθμό και με μικρότερο ιικό φορτίο, αλλά και οι εμβολιασμένοι πρέπει να προσέχουν. Άρα τα μέτρα ατομικής προστασίας πρέπει να τηρούνται από όλους» τόνισε και επισήμανε ότι «είμαστε κάθετα αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού» και τα μέτρα «που προβλέπουν αναστολή καθηκόντων επ’ αόριστον».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live