Παρουσιάστηκε την Παρασκευή σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Ατλαντίς”, η υποψηφιότητα της Κρήτης ως γαστρονομική περιφέρεια για το 2026 από το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού. Μάλιστα, για αυτό το λόγο, αυτές τις μέρες βρέθηκε στην Κρήτη η Επιτροπή Αξιολόγησης της υποψηφιότητας με εξειδικευμένους συνεργάτες του Ινστιτούτου (IGCAT), οι οποίοι είχαν συνομιλίες και πραγματοποίησαν επαφές με εκπροσώπους φορέων.
Στην παρουσίαση σήμερα, το “παρών” έδωσαν ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής “Πλοηγός”, πρόεδροι Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Κέντρων, Δήμαρχοι και φυσικά η διοργανώτρια Περιφέρεια Κρήτης.
Επίσης παρευρέθηκαν αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ, Νίκος Τζανάκης, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Μανώλης Καρτσωνάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκος Χαλκαδάκης κι εκπρόσωποι εργαζομένων.
“Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε την ανακήρυξη της Κρήτης ως γαστρονομικής περιφέρειας της Ευρώπης” – είπε από το βήμα ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης ευχαριστώντας τα μέλη της Επιτροπής για την αγαστή τους συνεργασία.