Υπο-νοούμενα: H συνένωση των χωραφιών που ποτέ δεν έγινε

Κανένα σχόλιο

Η ΔΙΑΚΟΜΩΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΩΔΙΟΥ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ

Διακήρυξη ζωής για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου επί ημερών ΠΑΣΟΚ.

Η λύση για την οποία σήμερα πανηγυρίζουν οι πάντες, τότε λοιδορήθηκε μέχρι που διακωμωδήθηκε και τελικά ακυρώθηκε από τους μετέπειτα.

"Sponsored links"

Για άλλη μια φορά μια έγκαιρη ενέργεια χάθηκε, τότε, για να δρομολογηθεί σήμερα μετά από 35 χρόνια!

Σκεφτείτε πόσο μπροστά θα είμαστε αν τα πράγματα δρομολογούντο τότε.

Για άλλη μια φορά, πάντως, δικαιώνονται επιλογές των πρώτων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ

Χαράς εμάς και την ελληνική ύπαιθρο αν είχε δεχτεί τον αναδασμό. Γιατί το θυμήθηκα; Γιατί το ένα φέρνει το άλλο.

Με αφορμή το καλώδιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης θυμήθηκα την απόπειρα αναδασμού στην ύπαιθρο που θα ένωνε τις περιουσίες που τώρα ο κάθε αγρότης έχει κομματιαστά.

Η συνένωση των χωραφιών θα έδινε τη δυνατότητα ολοκληρωμένων, μαζικών καλλιεργειών με περισσή ευκολία. Θα βοηθούσε στην αλματώδη ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας.

Αλλά και αυτό το αναγκαίο και πρωτοποριακό μέτρο της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου δεν προχώρησε γιατί κάποιοι σπιούνιζαν και καλλιεργούσαν τις μικρονοϊκές αντιλήψεις μεταξύ των αγροτών.

Ας όψονται.

"Sponsored links"

Υπονομευτής

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις