22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Μια ευκαιρία έχεις στη ζωή σου”: Υπόθεση Ξουλίδου: Εμφανίστηκε ο Γιώργος Σούκουρας

Ημερομηνία:

Σε ισχύ τίθεται, έπειτα από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η έρευνα για την υπόθεση των καταγγελιών περί χρηματισμού βουλευτών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας. Η υπόθεση ανοίγει και πάλι μετά τηνκαταγγελία της Σταυρούλας Ξουλίδου πως δέχτηκε πρόταση από «στέλεχος της ΝΔ για 3 εκατ. ευρώ ώστε να ψηφίσει για Πρόεδρος της Δημοκρατίας». Ο Πάνος Καμμένος έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του ατόμου που φέρεται να προσέγγισε την βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Πρόκειται για τον Γιώργο Σούκουρα, ο οποίος με τη σειρά του εμφανίστηκε διαψεύδοντας τόσο ότι επιχείρησε να δωροδοκήσει την Σταυρούλα Ξουλίδου, όσο και ότι είναι στέλεχος της ΝΔ.

Η υπόθεση χρηματισμού βουλευτών ώστε να συγκεντρωθούν οι 180 και να εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ανασύρθηκε και επέστρεψε στον εισαγγελέα Εφετών Π.Παναγιωτόπουλο. Η Σταυρούλα Ξουλίδου κατέθεσε την Πέμπτη στις αρχές και αναμένεται ο εισαγγελέας να ζητήσει άρση του απορρήτου επικοινωνιών, τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών, ώστε να διαπιστωθεί αν η βουλευτής των ΑΝΕΛ δέχτηκε πρόταση χρηματισμού και από ποιον.

Σύμφωνα με τη βουλευτή, στέλεχος της ΝΔ την προσέγγισε μέσω Facebook και στη συνέχεια είχε μαζί της τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία της έγινε η πρόταση «για να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της». Όπως κατήγγειλε, ο συνομιλητής της της είπε ότι «τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια». Παράλληλα το ίδιο άτομο φέρεται να της είπε πως τα χρήματα τα έχει πάρει ήδη ο Παναγιώτης Μελάς, επίσης βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος μετά την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση κατέθεσε μήνυση.

Στην πρωινή εκπομπή του ANT1 παρουσιάστηκε ένα απόσπασμα από την διαδικτυακή συνομιλία που είχε η Ξουλίδου με τον Σούκουρα με ημερομηνία 20 Νοεμβρίου και ώρα 19:00. «Καλησπέρα, εύχομαι να είστε καλά. Ο Μελάς τα πήρε, θυμάστε τι σας είπα κάποτε;», γράφει στο μήνυμά του. Το εν λόγω απόσπασμα παραδόθηκε και στον εισαγγελέα. Η πρώτη επαφή φέρεται να ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο και η επικοινωνία πύκνωσε από τον Αύγουστο. Σύμφωνα με την Σταυρούλα Ξουλίδου τα «μηνύματα έπεφταν βροχή», όπως και τα υπονοούμενα για χρηματισμό. «Μία ευκαιρία έχεις στη ζωή σου» ανέφερε στο ένα ο αποστολέας.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τη βουλευτή των ΑΝΕΛ, υπήρξαν και τηλεφωνικές επικοινωνίες. Σε μία από αυτές ο φερόμενος ως «στέλεχος της ΝΔ» της είπε πως «δύο πρόσωπα την περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες». Όταν ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα γιατί δεν τα κατέθεσε αυτά νωρίτερα, η Σταυρούλα Ξουλίδου απάντησε πως η αστυνομία θα ενημέρωνε τον υπουργό και εκείνος την κυβέρνηση. Κλείστηκαν δυο ραντεβού στο γραφείο της, το οποίο είχε παγιδευτεί με κάμερες αλλά, όπως υποστήριξε, ο Σούκουρας της ζήτησε να συναντηθούν σε δημόσιο χώρο με αποτέλεσμα τελικά το ραντεβού να μη γίνει ποτέ.

«Έδωσα στον εισαγγελέα όλα τα στοιχεία τα οποία στοιχειοθετούν την καταγγελία μου. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Ζήτησα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και των ηλεκτρονικών μηνυμάτων μου. Υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι που δεν μίλησα νωρίτερα. Οι σχέσεις μου με τον κ. Μελά, είναι άριστες. Είναι καλός συνάδελφος. Προσπάθησα να τον προστατέψω. Δεν έπρεπε να ειπωθεί τίποτα και λόγω του συνεδρίου. Εάν μπόρεσαν και πλησίασαν εμένα πιστεύω ότι πλησίασαν και άλλους» ανέφερε η Σταυρούλα Ξουλίδου.

Η σύζυγος του προέδρου των ΑΝΕΛ και δικηγόρος Ελενα Καμμένου που την συνόδευε δήλωσε: «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν έχει στη διάθεση του τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά. Είναι μεσάζοντας και μεσολαβητής μιας πολιτικής συμφωνίας και αναζητούμε τον ηθικό αυτουργό. Η μάρτυρας κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα».

Στον εισαγγελέα κατέθεσε και ο Παναγιώτης Μελάς. «Εγω κατέθεσα ότι είναι αισχρό, βρώμικο και κακοήθες ό,τι καταγγέλλεται σχετικά με χρηματισμό μου. Στη ζωή μου έχω υπάρξει διαχρονικά έντιμος. Παρακάλεσα να ελεγχθούν όσα λέχθηκαν σε βάθος ώστε να βρεθούν οι σκοπιμότητες. Δεν με είχε ενημερώσει κανείς για τίποτα, ούτε η κα Ξουλίδου που είχε την υποχρέωση να με ενημερώσει αλλά πήγε κατευθείαν στην τηλεόραση», είπε.

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος επιβεβαίωσε τα όσα ανέφερε η Σταυρούλα Ξουλίδου και μάλιστα ήταν αυτός που αποκάλυψε πως το εν λόγω γαλάζιο στέλεχος είναι ο Γιώργος Σούκουρας, τον οποίο παρουσίασε ως συνεργάτη ενός υπουργού και ενός υφυπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά. Μάλιστα, μιλώντας στον Ant1, σημείωσε πως «πρόκειται για άτομο που διοργανώνει τις εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας» εμπλέκοντας παράλληλα τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.

Παπαμιμίκος: Αθλιότητες, καλούμε τη δικαιοσύνη να παρέμβει

Τα όσα υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος διαψεύστηκαν αρχικά από τη ΝΔ. Ειδικότερα ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, έγραψε στο Facebook πως «επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα για την προστασία του πολιτικού μας οργανισμού», σημειώνοντας πως αυτό το πρόσωπο δεν υπάρχει στη ΝΔ. Χαρακτήρισε επίσης το κόμμα των ΑΝΕΛ ως «επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα για την προστασία του πολιτικού μας οργανισμού». «Καλούμε τη Δικαιοσύνη να φτάσει άμεσα την έρευνα μέχρι τέλους, έτσι ώστε να αποκαλυφθεί η αθλιότητα των αδίστακτων σκευωρών. Επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα για την προστασία του πολιτικού μας οργανισμού και τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτικού συστήματος», καταλήγει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Στην υπόθεση παρενέβη και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης. σημειώνοντας πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «έχει εμμονή με το πρόσωπό του», ενώ σχετικά με τις καταγγελίες ανέφερε ότι ο καταγγελλόμενος είναι ένας «από τα χιλιάδες πρόσωπα που τον ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Απαντώντας στον υφυπουργό Ανάπτυξης, η Σταυρούλα Ξουλίδου ανέφερε πως ο καταγγελλόμενος της είπε ότι είναι «στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας».

Για το ζήτημα τοποθετήθηκα και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, η οποία εξαπέλυσε επίθεση τόσο στον Πάνο Καμμένο όσο και στον Πάνο Σκουρλέτη, «συνδέοντας» τις δύο υποθέσεις περί χρηματισμού. «Ο κ. Σκουρλέτης, μαζί με τον κ. Καμμένο, λένε ότι όποιος δεν τους αρέσει, χρηματίζεται. Προσπαθούν να ενοχοποιήσουν κάθε βουλευτή που επιθυμεί την ομαλότητα της χώρας και θέλει να ψηφίσει για να υπάρξει ο αναγκαίος αριθμός των 180 για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και απειλούν με “αποκεφαλισμούς”. Πρόκειται για τζιχαντισμό», δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Τόνισε πως «δεν χρηματίζεται αυτός που ακολουθεί την ομαλότητα και τα συνταγματικώς προβλεπόμενα. Για να χρηματιστεί πρέπει να κάνει κάτι, κόντρα στα συνταγματικώς προβλεπόμενα» και πρόσθεσε «Κι έχουν βρει τώρα καινούργιο κόλπο, μιλούν για χρηματισμό στο Facebook, εκεί που εκατομμύρια, δισεκατομμύρια άνθρωποι κυκλοφορούν και λέει ο καθένας ό,τι θέλει. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πέσει βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης. Έγινε μια ολόκληρη έρευνα από τον εισαγγελέα, όπου παρήλασαν όλοι, οι οποίοι, όσο ήσαν στον εισαγγελέα, δεν ήξεραν τίποτα. Κι έλεγαν «δεν είδα, δεν ξέρω, ένα δημοσίευμα είδα». Ο κ. Καμμένος μετά τον εισαγγελέα είπε ότι “αν τους είχαμε πιάσει με τη γίδα στην πλάτη θα τους είχαμε καταγγείλει”. Μ’ αυτά που λένε σήμερα, εκ των υστέρων, υποτίθεται ότι τους είχαν από τότε πιάσει με τη “γίδα στην πλάτη”».

"google ad"

Σούκουρας: Αν είχα 3 εκατ. στην Ξουλίδου θα τα έδινα

Το άτομο που φέρεται να προσέγγισε τη Σταυρούλα Ξουλίδου για να την δωροδοκήσει μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real. Ο Γιώργος Σούκουρας παραδέχτηκε πως μιλούσε με τη βουλευτή των ΑΝΕΛ στο Facebook, ωστόσο αρνήθηκε πως της πρότεινε να της δώσει 3 εκατ. ευρώ ως αντάλλαγμα για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σχετικά με τις αναφορές πως είναι «στέλεχος της ΝΔ» ο Γιώργος Σούκουρας δήλωσε πως «δεν υπήρξε ποτέ οργανωμένο στέλεχος» του κυβερνώντος κόμματος. «Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω μέσω facebook την κ. Ξουλίδου. Το μόνο που της είπα είναι πως ό,τι και να κάνετε οι 180 θα βγούνε διότι το θέλει η Μέρκελ. Ποτέ δεν της είπα για χρηματισμό και για τα τρία εκατομμύρια που λέει», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Αν είχα λεφτά από τη ΝΔ στην κ. Ξουλίδου θα τα έδινα; Εγώ δεν έχω μία στην τσέπη μου».

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ