22.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Υπό δρακόντεια μέτρα, πολλές εκατοντάδες στη διαδήλωση ενάντια στα εγκαίνια νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στα Χανιά | Φωτός

Ημερομηνία:

Αποκλεισμένη από την αστυνομία ήταν η Λεωφόρος Σούδας, από το ύψος του Κάλυκα, λίγο μετά τον Χαλκιαδάκη έως τον Κουμπέ ενώ μπλόκα υπήρχαν διάσκορπα και σε άλλα σημεία της περιοχής ώστε οι διαδηλωτές να μπορούν να φτάσουν στο σημείο μόνο με τα πόδια.

Η συμμετοχή διαδηλωτών ήταν μεγάλη με πάνω από 300 άτομα να παρευρίσκονται στο σημείο από νωρίς, περίπου στις 15.30 το μεσημέρι ενώ δεν αποχώρησαν αρκετά μετά τις 6 το απόγευμα.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στη Λεωφόρο Σούδας, στο ύψος του μηχανολογικού.

DSCF2302

Σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τρεις βουλευτές της και πιο συγκεκριμένα οι Κωσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Αντώνης Γρέγος και Σωτήρια Βλάχου αν και σύμφωνα με τους διαδηλωτές, αυτό δεν ευσταθεί και τελικώς παρευρέθει μόλις ένας βουλευτής.

Να υπενθυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα σε ανάλογη διαμαρτυρία, την 25η Μαρτίου, τα εγκαίνια δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω των σοβαρών επεισοδίων.

DSCF2287

Σήμερα, δεν υπήρξαν επεισόδια όμως τα μέτρα που έλαβε η αστυνομία ήταν πραγματικά δρακόντεια.

DSCF2317

Χαρακτηριστικό είναι ότι στα Χανιά έχουν φθάσει ενισχύσεις με δυνάμεις των ΜΑΤ, 5 συνολικά διμοιρίες, και αστυνομικούς της ασφάλειας από Ρέθυμνο και Ηράκλειο ενώ η περιοχή είναι κυριολεκτικά απροσπέλαστη.

DSCF2298

Ένας μικρός αριθμός διαδηλωτών της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκε έξω από τα γραφεία της οργάνωσης.

DSCF2325

Πάντως, μετά το τέλος της πορείας και κατά την αποχώρηση των διαδηλωτών, άγνωστοι έσπασαν τη τζαμαρία των κεντρικών ΕΛΤΑ στην οδό Περίπου.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ