20.8 C
Chania
Monday, October 7, 2024

Φεύγουν Στρατοδικείο και Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων για να δοθούν οι χώροι για τη λειτουργία των Δικαστηρίων

Ημερομηνία:

Την απομάκρυνση από τα κτίρια των Δικαστηρίων του Στρατοδικείου -σε συνεννόηση με το ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια-, αλλά και την παραχώρηση γραφείων από την Αντιπεριφέρεια Χανίων, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, προκειμένου να λειτουργήσουν καλύτερα οι Υπηρεσίες των Δικαστηρίων.
Παράλληλα, ο κ. Αθανασίου ανακοίνωσε ότι θα είναι προς διάθεση των δικαστικών υπαλλήλων και ο χώρος που σήμερα στεγάζει την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, ενώ θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο χρήσης των παλιών φυλακών στην οδό Γιαμπουδάκη.

Στον κ. Αθανασίου τέθηκαν από τους Δικαστές, τους δικηγόρους και τους δικαστικούς υπαλλήλους, κυρίως τα κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν, ενώ συζητήθηκε και η πρόταση του Δημάρχου Χανίων για διεκδίκηση από τον ΤΑΙΠΕΔ της έκτασης του παλιού ψυχιατρείου, ώστε να ανεγερθεί εκεί το νέο δικαστικό μέγαρο, δεδομένου ότι μπορούν να υπάρχουν ευρωπαϊκά κονδύλια για τη χρηματοδότησή του.

Στη σύσκεψη που έγινε κυριολεκτικά στα όρθια στο γραφείο του Προέδρου Εφετών, συμμετείχαν και ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Καννελόπουλος, ο Πρόεδρος της Θέμις Κατασκευαστική κ. Σωτηρόπουλος, ο Βουλευτής Χανίων κ. Βολουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος κ. Βάμβουκας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατόπιν, ο κ. Αθανασίου επισκέφθηκε τις δύο φυλακές στην Αγιά, κάνοντας λόγο για το θέμα του συνωστισμού στις φυλακές της χώρας περισσότερων κρατούμενων από αυτόν που μπορεί να τους φιλοξενήσει, καθώς το πρόβλημα διογκώθηκε λόγω κρατούμενων μεταναστών, ενώ τέλος αναφέρθηκε και στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αποσυμφόρηση, αλλά και στις ελλείψεις σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

neatv.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ