11.8 C
Chania
Tuesday, January 20, 2026

Φοίβος Δεληβοριάς για Έβρο: “Μόλις χρηματοδοτηθήκαμε αδρά για να γίνουμε για πάντα η aspida, ο μικρονοϊκός bodyguard της Ευρώπης. Κρίμα που είμαστε απόλυτα ανίκανοι να ορθώσουμε ανάστημα σε αυτή την υποκρισία”

Ημερομηνία:

Θέση για όσα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο αλλά και τα ελληνικά νησιά παίρνει ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Ο γνωστός καλλιτέχνης, με δήλωσή του στο tvxs.gr, εκφράζει την ελπίδα «να μη φτάσουμε σε ασυμμάζευτα εγκλήματα κατά αμάχων», χαρακτηρίζοντας «χυδαίο» το να ονομάζουμε «έπος» την αδυναμία όρθωσης αντίστασης στο «μπρα ντε φερ» Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας αλλά και το να χαρακτηρίζονται δυστυχισμένοι άνθρωποι ως «ασύμμετρη απειλή».

Αναλυτικά η δήλωση του Φοίβου Δεληβοριά στο tvxs.gr:

Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στη Λέσβο και τον Έβρο, το Tvxs.gr ζήτησε από καλλιτέχνες και συγγραφείς το δικό τους σχόλιο.

Μετά τον Γιάννη Αγγελάκα και τον Σωκράτη Μάλαμα, σχολιάζει ο Φοίβος Δεληβοριάς…

«Μόλις χρηματοδοτηθήκαμε αδρά για να γίνουμε για πάντα η aspida, ο μικρονοϊκός bodyguard μιας Ευρώπης που ενώ παίζει τα παιχνίδια της με τον κάθε Ερντογάν, δεν θέλει να αναλάβει τις κοινωνικές συνέπειες αυτών των σκληρών παιχνιδιών.

Κρίμα που είμαστε απόλυτα ανίκανοι να ορθώσουμε ανάστημα σε αυτή την υποκρισία. Χυδαίο επίσης το να βαφτίζουμε αυτή την ταπεινωτική ήττα Έπος. Και τους δυστυχισμένους αμάχους “ασύμμετρη απειλή”.

Ελπίζω πραγματικά να μη φτάσουμε σε ασυμμάζευτα εγκλήματα κατά αμάχων. Ας σκεφτούν τι φρικιαστικές συνέπειες θα έχει κάτι τέτοιο όσοι δημαγωγούν και ηρωολογούν από θέσεις ευθύνης, πολιτικοί ή δημοσιογράφοι.

Το αυγό του φιδιού να μείνει για πάντα στο σκοτάδι του. Όταν το αφήσεις να βγει δίνοντάς του «λογικά» επιχειρήματα, καταστρέφεις τους νέους, τον πολιτισμό, τη σκέψη, τη χώρα σου. Αυτό το έχει δείξει δεκάδες φορές η Ιστορία.

Ενώνω τη φωνή μου με τους χιλιάδες ανήσυχους συμπολίτες μου. Η φωνή μας μπορεί να σκεπάζεται, να συκοφαντείται και να απομονώνεται, έχει όμως διάρκεια και θα επικρατήσει της κραυγής.

Φοίβος Δεληβοριάς».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ