Τα δεινά του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα σχολίασε ο Φοίβος Δεληβοριάς σε ανάρτησή του στο Facebook την Τετάρτη.

Προβάλλοντας την αμιγώς ανθρώπινη διάσταση της γεωπολιτικής κρίσης στη Μέση Ανατολή, ο αγαπητός τραγουδοποιός «χαιρετίζει» το χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι στην Eurovision 2024, και «ξορκίζει» την αλλοτρίωση, όπως την αποκαλεί, που εμποδίζει τους ανθρώπους να δούν τα πράγματα «καθαρά», ισχυρίζεται ο κ. Δεληβοριάς.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά:

Λίγες σκέψεις για τα των ημερών:

ολοένα και περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει πως η εξόντωση δεκάδων χιλιάδων αμάχων φτωχών ανθρώπων δεν ισοδυναμεί με την στρατιωτική εξάρθρωση μιας ομάδας που δρα εντός των εδαφών τους, ούτε φυσικά και με «προστασία» τους από αυτήν.

Γι’αυτό και στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τους Παλαιστινίους εν προκειμένω και γι’αυτό υπάρχει τέτοια διεθνής κατακραυγή εναντίον του σημερινού Κράτους -και όχι του Λαού- του Ισραήλ. Αντιστοίχως υπερασπιστήκαμε τους Ουκρανούς πρόπερσι ενάντια στην άθλια εισβολή του Πούτιν, χωρίς να τους ταυτίζουμε με τα ναζιστικά τάγματα Αζόφ.

Το πιο ενδιαφέρον είναι πως όσοι τώρα θέλουμε να σταματήσει η σφαγή βρεφών και αμάχων στη Γάζα και στη Ράφα, είμαστε -και θα είμαστε- οι διαχρονικά ενάντιοι στον αντισημιτισμό.Αντιθέτως, τη σφαγή υποστηρίζουν οι μέχρι πριν λίγα χρόνια φανατικοί αντισημίτες.

Πρέπει επιτέλους ο λαός μας να πάψει να διχάζεται άνωθεν και εκ του πονηρού. Να είμαστε με το δίκαιο στην κάθε περίπτωση και όχι με το τι επιτάσσει το εκάστοτε ισχυρό οικονομικό συμφέρον.

Υπ’αυτήν την έννοια, πιο ανθρώπινο είναι το -αφελές εντός των πλαισίων της Eurovision- χασμουρητό της πολύ αγαπημένης μου Μαρίνας, από αυτούς που σοκάρονται από αυτό. Οι τελευταίοι δυστυχώς θεωρούν απαραίτητη και λογική -και καθόλου σοκαριστική- τη σφαγή των νηπίων και δεν καταλαβαίνουν πόσο αυτή βλάπτει και προσβάλλει τον δυτικό μας πολιτισμό.

Γράφω λίγο σα χαζός , διότι γράφω πράγματα που προ ολίγων ετών ήταν αυτονόητα για τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία, δεξιά και αριστερή. Επίσης γιατί σκοπός μου δεν είναι να προκαλέσω ούτε να προσβάλω, ο κύκλος της διαδικτυακής σφαγής είναι φαύλος.

Σκοπός μου είναι απλώς να πω πόσο έχουμε αλλοτριωθεί και πόσο πρέπει επιτέλους να δούμε τα πράγματα καθαρά, τουλάχιστον εμείς που δεν ανήκουμε και δεν είμαστε καθόλου κοντά στην -όποια- εξουσία. Αλλιώς, συνυπογράφουμε τη φρίκη-και η Ιστορία θα μας συμπεριφερθεί αναλόγως.

Δείτε την ανάρτηση του Φοίβου Δεληβοριά: