Φοροδιαφυγή 15 εκατ. ευρώ στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ – Κρητική εταιρεία στη “φάκα”

Κανένα σχόλιο

Εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με έδρα την Κρήτη και αντικείμενο δραστηριότητας υπηρεσίες οδικής μεταφοράς εμπορευμάτων, έπεσε στα “δίχτυα” των φορολογικών αρχών καθώς, κατά τα έτη 2016-2020, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις Φ.Π.Α. και φορολογίας εισοδήματος αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη άνω των 3,6 εκατ. ευρώ!

Από γιατρούς, σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης και από εκεί σε φροντιστήρια, εταιρείες ταχυμεταφορών, τηλεπικοινωνιών ως και… γραφεία τελετών, από όλα είχε ο «μπαχτσές» στη φοροδιαφυγή, τον οποίο εντόπισαν άνδρες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Έτσι, στα «δίχτυα» των ελεγκτών έπεσαν δεκάδες επιχειρήσεις που οι δραστηριότητές τους εκτείνονται σε 11 κλάδους παροχής υπηρεσιών και οι οποίες «έκρυψαν» από τα κρατικά ταμεία ποσά που άγγιξαν τα 15 εκατ. ευρώ.

"Sponsored links"

Τα στοιχεία που προέκυψαν από τους ελέγχους –που ήταν στοχευμένοι και προέκυψαν μέσα από συγκεκριμένα «φίλτρα»- έγιναν αντικείμενο επεξεργασίας από ειδικό λογισμικό, και αξιοποιήθηκαν δεδομένα όπως ο τόπος και η διάρκεια παροχής της υπηρεσίας.

Πώς έκρυβαν έσοδα και γλίτωναν φόρο

Έτσι, εντοπίστηκε απόκρυψη φορολογητέας ύλης, σε:

Υπηρεσίες ταχυμεταφορών

Ιατρικές υπηρεσίες

Υπηρεσίες φωτογράφισης

Τηλεπικοινωνίες

Υπηρεσίες χώρων στάθμευσης

Υπηρεσίες καθαρισμού κτηρίων

"Sponsored links"

Υπηρεσίες εργολάβων τελετών

Ενεχυροδανειστήρια

Φροντιστήρια

Γυμναστήρια

Καφέ-μπαρ

Η συγκεκριμένη «λίστα» φοροδιαφυγής περιλαμβάνει ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που ενώ παρείχαν υπηρεσίες

ΔΕΝ εξέδιδαν φορολογικά στοιχεία

ΔΕΝ υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις ή υπέβαλαν ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις

ΔΕΝ είχαν δηλώσει στην Εφορία την επιχειρηματική τους δραστηριότητα

 

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live