«Φρένο» Τσιόδρα για τον τουρισμό: “Δεν είμαστε σε φάση να μιλήσουμε για άνοιγμα του τουρισμού από το εξωτερικό”

Κανένα σχόλιο

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση ζητά από την Κομισιόν μέτρα υπέρ του τουρισμού, μεταξύ των οποίων και αποκατάσταση των συνδέσεων με όλα τα μέσα μεταξύ των χωρών – μελών της ΕΕ έως τις 15 Ιουνίου, ο Σωτήρης Τσιόδρας «φρενάρει» τις σχετικές συζητήσεις. Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπ. Υγείας υποστήριξε ότι «δεν είμαστε σε φάση να μιλήσουμε για άνοιγμα του τουρισμού από το εξωτερικό», δήλωσε επιφυλακτικός ακόμη και για τον εσωτερικό τουρισμό, ενώ σημείωσε ότι «ο τουρισμός δεν είναι αυτή τη στιγμή η πρώτη προτεραιότητα».

Για τον εξωτερικό τουρισμό

Ο Σωτήρης Τσιόδρας συγκεκριμένα σημείωσε ότι «δεν είμαστε σε φάση να μιλήσουμε για άνοιγμα του τουρισμού από το εξωτερικό. Οπωσδήποτε γίνονται κάποιες συζητήσεις». Ωστόσο, τόνισε: «αν μου ζητάτε να προβλέψω θα έλεγα πως θα γίνεται με συγκεκριμένους κανόνες. Η Επιτροπή έχει δει κάποια κείμενα, αλλά τίποτα δεν είναι ακόμη οριστικό. Αλλά είναι και συζητήσεις που γίνονται και μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών».

"Sponsored links"

Συνεχίζοντας να δείχνει επιφυλακτικός, ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε: «αν ενδεχομένως φτάσουμε σε ένα σημείο που θα επιτρέπεται ο τουρισμός, τότε οι κανόνες που θα περιλαμβάνονται θα έχουν σχέση με τον εργαστηριακό έλεγχο, με τους κανόνες υγιεινής στην μετακίνηση, αλλά και με μέτρα αντιμετώπισης. Θα πρέπει να γίνεται επίσης με προστασία των ομάδων αυξημένου κινδύνου. Όλα αυτά θα πρέπει να μπουν σε ένα πλάνο που ενδεχομένως θα αφορά τον τουρισμό. Παντού, και στα μέσα μετακίνησης, αεροπλάνα ή πλοία, θα χρειάζεται η τήρηση της υγιεινής και η τήρηση των αποστάσεων».

«Ο τουρισμός δεν είναι αυτή τη στιγμή η πρώτη προτεραιότητα» 

«Το θέμα είναι αν η επιδημιολογική εικόνα θα επιτρέπει και το άνοιγμα του τουρισμού, γιατί δεν πρέπει να το ξεχνάμε η παγκόσμια διασπορά ξεκίνησε από εισαγόμενα κρούσματα, από ταξιδιώτες. Άρα χρειάζεται προσοχή. Ακόμη και η διαδικασία εσωτερικού τουρισμού θα πρέπει να υποβάλλεται σε κάποιες απαγορεύσεις. Ωστόσο, αν παραμένουμε σε μια καλή κατάσταση μπορούμε να σκεφτόμαστε σταδιακά τον εσωτερικό τουρισμό, όλο και περισσότερο, με κανόνες υγιεινής και εύχομαι τα όποια προβλήματα, γιατί θα υπάρχουν αυτά, να αντιμετωπίζονται έγκαιρα. Δεν είναι όμως αυτή τη στιγμή η πρώτη προτεραιότητα ο τουρισμός».

tvxs.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live