Φρικιαστική μαρτυρία για το γηροκομείο στα Χανιά: Έδεναν τον γέροντα από το στήθος στο αμαξίδιο γιατί “ήταν ανήσυχος”

Κανένα σχόλιο

Μία από τις δεκάδες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου που εκδόθηκαν, με βάση τις ιατρικές γνωματεύσεις από την δομή ηλικιωμένων για την οποία διεξάγεται η έρευνα των Αρχών, φέρνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το Parakritika.gr, μαζί με αναφορά του γιου του θανόντος για το διάστημα που ήταν τρόφιμος ο πατέρας του, μέχρι που κατέληξε.

Το ενδιαφέρον είναι πως ο θάνατος του 90χρονου επήλθε τρία χρόνια πριν, το 2018, εκτός δηλαδή της επίμαχης περιόδου από 1-1-2020 έως τις 13-3-2021 που γίνεται η έρευνα.

Σύμφωνα με τον γιο του κ. Σ.Σ.: 

"Sponsored links"

Πήγα τον πατέρα μου ο οποίος έπασχε από προχωρημένη άνοια στο συγκεκριμένο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων προκειμένου να έχει μία ιατρική παρακολούθηση και σωστή αντιμετώπιση και διαχείριση του προβλήματος του.

Λόγω οικογενειακών προβλημάτων δεν ήταν εφικτό να παραμείνει στο σπίτι. Όταν πήγαμε εκεί ο πατέρας μου μπορούσε να προχωρήσει με τη βοήθεια ενός περιπατητή η κοινώς “Π”. Από την ημέρα που μπήκε και μετά, ήταν μόνο σε αμαξίδιο.

Πολλές φορές ο πατέρας μου στο σπίτι ήταν ανήσυχος και γι’ αυτό το λόγο με διαβεβαίωσαν ότι εκεί θα το ρύθμιζαν καλά έτσι ώστε να μην έχει αυτή την ανησυχία που προκαλεί αυτή η ασθένεια.

Την επόμενη μέρα που πήγα να τον δω το κεφάλι του είχε φτάσει στο πάτωμα λόγω του ότι του είχαν δώσει ένα XANAX και αυτό τον είχε επηρεάσει πολύ αρνητικά απ’ ότι αντιλαμβάνομαι… Τους επεσήμανα εκείνη τη στιγμή ότι αν ήτανε η ρύθμιση αυτό το πράγμα θα το έκανα και στο σπίτι…

Προχωρώντας στις επόμενες μου επισκέψεις τον αντίκρισα με διαφορετικά ρούχα που δεν αναγνώρισα. Τους διευκρίνισα εκείνη τη στιγμή ότι θέλω τα ρούχα του να είναι τα δικά του και όχι ό,τι βρουν να του το φοράνε όπως και έγινε…

Σε επόμενη επίσκεψη τον βρήκα δεμένο από το στήθος στην πλάτη του αμαξιδίου. Ρώτησα γιατί είναι δεμένος και μου είπαν ότι ήταν ανήσυχος.

Σε άλλη μου επίσκεψη είχε ουρήσει και δεν τον είχαν αλλάξει… Να επισημάνω ότι γενικά ήτανε εμφανώς πιο αδύνατος.

Προέκυψε μία ουρολοίμωξη κατά την οποία ήμουνα σε συνεχή επικοινωνία με τους νοσηλευτές συνταγογραφούσαν τα αντιβιοτικά και είχαμε καθημερινή επικοινωνία.

Εφ’ όσον λοιπόν είχα ενημερωθεί ότι η ουρολοίμωξη πήγαινε προς το καλύτερο, ξαφνικά ένα πρωί χτυπάει το τηλέφωνο και ενημερώνομαι ότι ο πατέρας μου “έφυγε”.

"Sponsored links"

Αιτία θανάτου… καρδιακή ανακοπή… αυτό έγραφε και το πιστοποιητικό θανάτου.

Θα ήθελα να σας επισημάνω σ’ αυτό το σημείο ότι ο πατέρας μου, αν και προχωρημένης ηλικίας, δεν είχε πάρει ουδέποτε φάρμακο για κάποιο πρόβλημα!

Όλες του οι ζωτικές ενδείξεις ήταν πάντα σε λογικά πλαίσια και εξετάσεις του καλές.

Όπως αναφέρει ο κ. Σ.Σ. προτίθεται να καταθέσει στην Ασφάλεια Χανίων, παρά το γεγονός ότι ο θάνατος του πατέρα του είναι σε προγενέστερο χρόνο από αυτό, της έρευνας, καθώς υπάρχει αναστάτωση στην οικογένειά του από όλα όσα έχουν βγει στη δημοσιότητα.

Φωτογραφία: unsplash / Doug Maloney

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις