17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

“Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ” για το ράλι στις τιμές του ρεύματος λέει ο Σκρέκας

Ημερομηνία:

Ο υπουργός υποστήριξε ότι εξαιτίας της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν προωθήθηκαν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αν κατά τη διάρκεια των 5 χαμένων χρόνων που κυβερνούσε τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχαν διεισδύσει εντονότερα οι Ανανεώσιμες Πηγές, σήμερα θα είχαμε χαμηλότερες τιμές στον τομέα της ενέργειας και θα ήμασταν λιγότερο εξαρτημένοι από το πετρέλαιο και τα άλλα καύσιμα». Ισχυρίστηκε δε ότι «είναι κροκοδείλια τα δάκρυα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πως δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε τον λιγνίτη, όταν επί των ημερών του έκλεισαν τα 8 από τα 18 εργοστάσια λιγνίτη της ΔΕΗ. Αυτό έγινε πολύ απλά επειδή είναι ευρωπαϊκή στρατηγική. Στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη, μειώθηκε κατά 50%, φθάνοντας τις 10.000 μεγαβατώρες. Ακόμη και σήμερα που οι τιμές έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, το φυσικό αέριο παραμένει φθηνότερο».

«Η Ελλάδα σήμερα είναι ενεργειακά ανασφαλής και ευάλωτη εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη» απάντησε ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη που «επέλεξε επιπλέον να δεσμεύσει τη χώρα μας στην ηλεκτροπαραγωγή από ορυκτό, εισαγόμενο και πανάκριβο φυσικό αέριο αντί να προχωρήσει σε απανθρακοποίηση, αντικατάσταση δηλαδή όλων των ορυκτών καυσίμων με ΑΠΕ».

Μάλιστα ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε αναφορικά «με τα ψέματα Μητσοτάκη για το λιγνίτη» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι οπαδός του λιγνίτη. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εκπόνησε για πρώτη φορά Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα που προέβλεπε την ομαλή μετάβαση στην απανθρακοποίηση, την απεξάρτηση από όλα τα ορυκτά καύσιμα και το φυσικό αέριο και το λιγνίτη. «Όμως εσείς δεν μπορείτε να λέτε ψέματα και να κρύβετε τις επιλογές σας που αδειάζουν τις τσέπες των πολιτών» τόνισε ο ίδιος.

Ο Σ. Φάμελλος εξήγησε πως «υπήρχε η δυνατότητα για να εξυπηρετηθεί η ελληνική παραγωγή και οικονομία και φυσικά οι πολίτες, χωρίς να αποκλίνουμε από το στόχο της απολιγνιτοποίησης, όπως λέει και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κος Τίμερμανς, να χρησιμοποιούμε εγχώρια καύσιμα λαμβάνοντας πάντα υπόψη το κόστος παραγωγής και να μεταβούμε στις ΑΠΕ χωρίς όμως την «αεριοποίηση» της ηλεκτροπαραγωγής που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε όμως να παραδώσει όλα αυτά τα εργαλεία άσκησης πολιτικής σε ιδιώτες, άλλη μία επιλογή που μάς οδηγεί σε αδιέξοδα και χρεωκοπία» κατέληξε ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...