15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Φωνή λογικής από Ιταλό Στρατηγό: «Αυτή η άνοδος των τόνων δεν κάνει τίποτα άλλο από το να διαβρώνει τον χώρο της διαπραγμάτευσης. Υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος»

Ημερομηνία:

«Η άνοδος των τόνων δεν κάνει τίποτα άλλο από το να διαβρώνει τον χώρο της διαπραγμάτευσης» τονίζει ο ιταλός στρατηγός Μάρκο Μπερτολίνι για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ουκρανία και τον υπόλοιπο κόσμο, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος.

«Υπάρχουν δύο όψεις: η μία της διαπραγμάτευσης και η άλλη του πολέμου, την οποία επιλέγουν αυτοί που δεν επιθυμούν τη διαπραγμάτευση γιατί πιστεύουν ότι αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει με έναν νικητή και έναν ηττημένο», επισημαίνει ο ιταλός στρατηγός Μάρκο Μπερτολίνι (φωτογραφία αρχείου, επάνω), σε δηλώσεις του στον ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό Rete 4, για τη συνέχεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Διάβρωση του χώρου της διαπραγμάτευσης

«Αυτή η άνοδος των τόνων δεν κάνει τίποτα άλλο από το να διαβρώνει τον χώρο της διαπραγμάτευσης» τονίζει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα iltempo.it, ο ιταλός στρατηγός, ο οποίος υπογραμμίζει ότι είναι κατανοητή η έντονη αντίδραση μπροστά στα τόσο σοβαρά γεγονότα, ωστόσο δεν θα πρέπει να παρασυρθούμε από τα συναισθήματα αλλά να προχωρήσουμε ακολουθώντας μια στρατηγική.

Ο στρατηγός Μπερτολίνι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η σύγκριση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Χίτλερ δεν έχει νόημα, και πράγματι επιδεινώνει σημαντικά την ήδη πολύπλοκη κατάσταση στην Ουκρανία, όπου εδώ και εβδομάδες έχει εισβάλει η Ρωσία:

«Αν ο Πούτιν είναι αρχηγός κράτους που πρέπει να δικαστεί, όπως συνέβη στη Νυρεμβέργη, εφόσον αντιπροσωπεύει ξεκάθαρα το απόλυτο κακό με το οποίο δεν μπορούμε να συνομιλήσουμε, τότε η πιθανότητα επίτευξης μιας συμφωνίας ειρήνης, από την οποία και οι δύο κερδίζουν κάτι και χάνουν κάτι, δεν υπάρχει».

Δύο λύσεις

Οπότε, σύμφωνα με τον στρατηγό, απομένουν δύο λύσεις: η πρώτη (και η χειρότερη) «είναι να επέμβει το ΝΑΤΟ και άρα γενικός πόλεμος με αβέβαια αποτελέσματα, που θα μας εμπλέξει όλους και θα προκαλέσει ανείπωτη ζημιά σε ολόκληρη την ήπειρο».

Η δεύτερη (ωστόσο όχι επιθυμητή) «είναι ότι, αντιμέτωπος με την αδυναμία επίτευξης ειρήνης μέσω διαπραγματεύσεων, ο Πούτιν θα προσπαθήσει να εγκατασταθεί στις περιοχές του ουκρανικού εδάφους που έχει κατακτήσει ενώ από την άλλη πλευρά θα υπάρχει ένα κράτος (Ουκρανία) που θα παραμείνει εχθρικό γιατί δεν θα έχει διαπραγματευτεί μαζί του και θα εξακολουθήσει να ενισχύεται όπως τα τελευταία χρόνια με όλο και περισσότερα όπλα, βοήθεια και ούτω καθεξής για να συνεχίσει αυτόν τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας».

Και τα δύο σενάρια είναι εξίσου τραγικά και γι’ αυτό μία μόνο λύση υπάρχει: «η προώθηση της ύφεσης και της διπλωματίας προκειμένου να καταλήξουμε σε μια σύνθεση που θα επιτρέπει στους Ουκρανούς, πρώτα απ’ όλα, καθώς είναι θύματα αυτής της κατάστασης, αλλά και στη Ρωσία, να έχουν μια ανθρώπινη μεταπολεμική περίοδο».

in.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκρηκτικό το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό

Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό με φόντο...

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Κρήτη!

Παραγγελία στους εισαγγελείς της χώρας απέστειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου...

Αύξηση πληθωρισμού τον Νοέμβριο, «φωτιά» ενοίκιο, καφές, κρέας

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, μια σειρά από...