Φωτογράφος απαθανατίζει τη στιγμή που μετεωρίτης «πέφτει» μέσα σε ηφαίστειο και γίνεται viral

Κανένα σχόλιο

Φωτογράφος από την Ινδονησία έχει τραβήξει μια πραγματικά εντυπωσιακή φωτογραφία ενός μετεωρίτη που «πέφτει» σε ένα ηφαίστειο!

Ο φωτογράφος Gunarto Song, πέρασε τις τελευταίες εβδομάδες, φωτογραφίζοντας το όρος Merapi, το πιο ενεργό ηφαίστειο στη χώρα του, που εκρήγνυται τακτικά από το 1548.

Κατά τη φωτογράφηση του στις 27 Μαΐου, ο Song κατάφερε να πιάσει μια πράσινη λάμψη που φώτισε τον ουρανό. Έπειτα μοιράστηκε τη φωτογραφία στο Instagram με τη λεζάντα: «Ο Μετεωρίτης έπεσε στην κορυφή του όρους Merapi» και έκτοτε η λήψη έγινε viral.

"Sponsored links"

Τουλάχιστον δύο κάμερες CCTV που δείχνουν προς το ηφαίστειο συνέλαβαν επίσης τη λάμψη ταυτόχρονα:

Ο Gunarto λέει ότι προσπαθούσε να φωτογραφήσει πανοραμικές λήψεις του Merapi τη νύχτα, όταν συνέβη το φαινόμενο. Τραβούσε μερικές τελευταίες φωτογραφίες, όταν το φως εμφανίστηκε στον ουρανό.

«Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι όταν έβγαλα αυτή τη φωτογραφία, έβλεπα πραγματικά ένα λευκό φως και ήταν αρκετά φωτεινό», λέει ο Gunarto στο CNN Indonesia. «Έπεσε από ψηλά, και πολύ γρήγορα, σε 1 ή 2 δευτερόλεπτα, έπεσε από πάνω προς τα κάτω». Η ταχύτητα της κάμεράς του τραβούσε εκθέσεις 4 δευτερολέπτων, επιτρέποντάς του να συλλάβει το αστέρι ως ένα ίχνος πράσινου φωτός.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Αεροναυτικής και Διαστήματος (LAPAN) πιστεύει ότι αυτό που συλλήφθηκε ήταν ένας μετεωρίτης και το μπλε-πράσινο χρώμα οφείλεται στην περιεκτικότητα σε μαγνήσιο.

Ενώ η φωτογραφία μπορεί να μοιάζει σαν ο μετεωρίτης να πέφτει ακριβώς στον κρατήρα του ηφαιστείου, δεν είναι σαφές αν αυτό συνέβη στην πραγματικότητα ή αν έπεσε κάπου πίσω από το βουνό. Ωστόσο, από αυτό που φαίνεται στα πλάνα της κάμερας ασφαλείας, φαίνεται ότι ο μετεωρίτης έπεσε σε πολύ κοντινή απόσταση.

"Sponsored links"

jenny.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live