Φωτογραφία του 2015 από βομβαρδισμό στην Υεμένη παρουσιάζεται ως πρόσφατη

Κανένα σχόλιο

Ισχυρισμός:

Φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει πρόσφατο βομβαρδισμό στην Υεμένη, το 2022.

Συμπέρασμα:

Παρότι η εν λόγω φωτογραφία απεικονίζει όντως βομβαρδισμό στην Υεμένη, στην πραγματικότητα δεν είναι πρόσφατη, αλλά λήφθηκε τον Απρίλιο του 2015.

Σε πληθώρα δημοσιεύσεων από λογαριασμούς στο Facebook διαμοιράζεται φωτογραφία που απεικονίζει βομβαρδισμό στην Υεμένη. Παρότι η εν λόγω φωτογραφία παρουσιάζεται ως πρόσφατη, στην πραγματικότητα λήφθηκε τον Απρίλιο του 2015.

"Sponsored links"

Παραδείγματα στο Facebook:

Τι ισχύει

Όπως βλέπουμε και στα παραπάνω παραδείγματα από αναρτήσεις στο Facebook, η επίμαχη φωτογραφία παρουσιάζεται ως πρόσφατη. Όμως, παρότι απεικονίζει όντως βομβαρδισμό στην Υεμένη, και ενώ ο πόλεμος στην περιοχή συνεχίζεται μέχρι σήμερα, στην πραγματικότητα η συγκεκριμένη φωτογραφία λήφθηκε τον Απρίλιο του 2015.

Πιο συγκεκριμένα, στις 20 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε εναέρια επίθεση από τις δυνάμεις της Συμμαχίας της Σαουδικής Αραβίας (Saudi Led Coalition) με στόχο αποθήκη όπλων που βρισκόταν σε περιοχή της πρωτεύουσας Sana’a της Υεμένης. Φωτογραφικό υλικό από την εν λόγω επίθεση, όπως η υπό εξέταση φωτογραφία, κυκλοφόρησε το 2015 σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, διεθνείς ιστοσελίδες και λογαριασμούς στο Twitter.

Συμπέρασμα

Συνοψίζοντας, η επίμαχη φωτογραφία παρότι απεικονίζει όντως βομβαρδισμό στην Υεμένη, στην πραγματικότητα δεν είναι πρόσφατη, αλλά λήφθηκε τον Απρίλιο του 2015.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live