13.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Συντρίμμια το Πολεμικό Μουσείο Χανίων – Άκαρπες οι έρευνες για εύρεση ανθρώπινης σωρού | Φωτός

Ημερομηνία:

Συνεχίστηκαν χθες για δεύτερη ημέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό ανθρώπινης σορού στα απομεινάρια των Ιταλικών Στρατώνων, του κτιρίου που στέγαζε το Πολεμικό Μουσείο.

Και χθες ομάδα έξι πυροσβεστών προχώρησε σε έρευνες στα συντρίμμια δίχως όμως κάποιο αποτέλεσμα

Με πυροσβέστες που μιλήσαμε μας είπαν ότι με τις θερμοκρασίες που δημιουργήθηκαν κατά την πυρκαγιά δεν πρόκειται να υπάρχει σωρός αλλά κόκκαλα. Και αυτά πρέπει να βρεθούν μέσα σε τόνους μπάζα και στάχτη. Δε θα είναι λοιπόν μια εύκολη υπόθεση ο εντοπισμός, εφόσον υπάρχει.

Επίσης, τμήμα του πάνου ορόφου δεν έχει πέσει, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Όμως, η επιχείρηση σε ένα τέτοιο έδαφος είναι πολύ επικίνδυνη αφού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύχθηκαν και το υψηλό πυροθερμικό φορτίο κάνει πιθανή μία νέα κατάρρευση. Έτσι, θα πρέπει πρώτα να εισέλθουν μπουλντόζες και να ρίξουν τον πάνω όροφο ώστε να γίνει έρευνα.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, οι εικόνες μέσα από το Πολεμικό Μουσείο καταγράφουν το μέγεθος της καταστροφής.

Είναι σα να έχει πέσει μία βόμβα. Παντού συντρίμμια και χαλάσματα. Μονάχα το εξωτερικό περίβλημμα έχει απομείνει να θυμίζει το κτίριο το οποίο ήταν.

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες του Α.τ.Κ.:

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση αγροτοκτηνοτρόφων με την Κυβέρνηση

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μποδοσάκη...

Ο αόρατος κόσμος γύρω από την κτηνοτρόφια: 60+ επαγγέλματα που δεν βλέπουμε

Πίσω από κάθε μονάδα εκτροφής λειτουργεί ένα ευρύ, τεχνικό...