16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Φωτορεπορτάζ: H έρημη από ανθρώπους πόλη των Χανίων μια χειμωνιάτικη βροχερή νύκτα καραντίνας

Ημερομηνία:

H πόλη των Χανίων, όπως τόσες πόλεις σε όλο τον κόσμο έχει αλλάξει. Δεν έχει αλλάξει εξαιτίας κάποιας ριζικής αλλαγής στην αρχιτεκτονική μορφή της, αλλά εξαιτίας των αλλαγών στη συμπεριφορά των ανθρώπων που την κατοικούν. Αιτία αυτής της αλλαγής μία νεοεμφανιζόμενη αρρώστια: Ο κορωνοϊός.

Οι παλιές συνήθειες πλέον μεταμορφώνονται. Οι άνθρωποι περιορίζουν τις κινήσεις τους στους δρόμους, εργάζονται από απόσταση, τα καταστήματα μένουν κλειστά, και μετά τις 9 το βράδυ, οι δρόμοι που άλλοτε σφύζαν από ζωή τώρα είναι άδειοι.

Η καραντίνα πάγωσε την πόλη των Χανιων. Οι ανθρωποι κλείστηκαν στα σπίτια τους και η πολη σίγησε.

Τα βράδια, οι λιγοστοί άνθρωποι που διασχίζουν τους δρόμους της μετατρέπονται στο αξιοθέατο που τραβά την προσοχή. Μαζί, μεγενθύνεται η αίσθηση του κινδύνου.

Κάθε κεντρικός δρόμος μεταμορφώνεται σε σκοτεινό σοκάκι όπου σου δίνεται η εντύπωση οτι κάπου παραμονεύει ο κίδυνος. Κάθε άνθρωπος που κυκλοφορει μετατρέπεται σε μία εν δυνάμει απειλή.

Βλέπετε, η παρουσία πολλών ανθρώπων διασφαλίζει μία ορατότητα που αποτρέπει τον φόβο του κακού.

Στους άδειους και σκοτεινούς όμως δρόμους, η πιθανότητα του κακού μοιάζει να αυξάνεται, όσο μειώνονται οι άνθρωποι που τους διασχίζουν.

Η ερημη – εν μέσω καραντίνας – πόλη των Χανίων δε μοιάζει καθόλου με την καλοκαιρινή ανάλαφρη μορφή της.

Δείτε φωτογραφίες του Γιάννη Αγγελάκη απο την άδεια πόλη των Χανίων:

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ