21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Φόροι, φόροι, φόροι παντού! Και κουράγιο παλληκάρια… Σύνταξη στα 72

Ημερομηνία:

Μας τους ανακοινώνουν τόσο απλά στα δελτία ειδήσεων. Τόσο απλά, σαν να ανακοινώνουν δελτίο καιρού. Και συνεχίζουν το δελτίο με κάτι ευτράπελο. Μ’ ένα σκυλάκι ερωτευμένο με τη σκυλίτσα του, μ’ ένα εγκλωβισμένο γατάκι και τα λοιπά, για να παρασύρουν τον εγκέφαλό μας. Δεν ντρέπονται λίγο;

Ευελπιστούν λέει να εισπράξουν αρκετά με τη νέα φορολόγηση. Και τι γίνονται τα λεφτά που μας παίρνουν; Που τα πάνε; Που τα δίνουν; Ποιος κάνει κουμάντο σ’ αυτή τη χώρα; Τι είναι πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση; Το όχημα λήστευσης των λαών της απ’ αυτούς που την οικειοποιούνται; Τι διαφορά έχει αυτό από την κατοχή; Αυτό ήθελαν να κάνουν στην Ευρώπη το 1940 οι Ναζί! Και έπειτα; Όταν δεν μπορείς να πληρώνεις τις τρελές απαιτήσεις που επιβάλλει η Ε.Ε. τότε σου παίρνουν την περιουσία σου. Αυτή που απέκτησες τίμια και όχι με λαμογιές. Αυτή που σου έδωσαν οι γονείς σου για να ζήσεις καλλίτερα. Και αυτοί μεθοδεύουν την αρπαγή της. Και δεν μιλά γι’ αυτή την ληστεία εις βάρος του λαού η αντιπολίτευση. Θα κάνουν και αυτοί τα ίδια; Θα συνεχίσουν την ληστεία που θα επιβάλει η κάθε Ούρσουλα φον Λάιεν; Για να μπορεί με τα λεφτά μας να διαιωνίζει πολέμους!

Και έπειτα, ανακοίνωσαν λέει σύνταξη στα 72 χρόνια μας. Μα εγώ είμαι 50 χρονών και δουλεύω και πληρώνω ασφάλιστρα από τα 25 μου χρόνια. Βαριά δουλειά. Θα αντέξω μέχρι τα 72 μου; Και αν αποδράσω ας πούμε στα 68 μου χρόνια απ’ τον μάταιο τούτο κόσμο, τα χρήματα που θα ‘χω πληρώσει μια ολόκληρη ζωή για ασφάλιστρα τι γίνονται; Μου τα κλέβει το κράτος; Αλήθεια, τι γίνονται τα χρήματα που πληρώνουν για ασφάλεια στο Δημόσιο αυτών που πεθαίνουν πριν συνταξιοδοτηθούν; Σε οποιαδήποτε ηλικία. Τι γίνονται τα χρήματά τους; Και έπειτα! Πόσα χρόνια ένας κουρασμένος οργανισμός, ένας σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος, μέχρι τα 72 του χρόνια, μπορεί να ζήσει; Τι είναι αυτά τα 5 άντε τα 10 χρόνια που θα συνταξιοδοτείται μπρος στα τόσα πολλά χρόνια που πλήρωνε;

Αν αθροίσεις τα χρήματα που έχεις δώσει είναι τεράστια η διαφορά από αυτά που θα πάρεις απ’ τα 72 σου χρόνια και μετά.

Τι γίνονται τα λεφτά μας;

Ποιοι κλέβουν τη ζωή μας;

Ποιοι είναι οι ληστές μας;

Τι κάνουν με τον κόπο μας;

Τι κάνουν με τον μόχθο μας;

Ποιοι κυβερνούν;

Ποιοι είναι αυτοί που θα μας κυβερνήσουν;

Θα πάψουν να είναι πιστά σκυλάκια αυτών που καταχρώνται κάποια Ένωση που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση;

Θα κυβερνήσουν για τον λαό τους;

Για τους ανθρώπους αυτής της χώρας υπάρχει ελπίδα; Δεν υπάρχει.

"google ad"

Όλοι λένε και λένε, αλλά για την ταμπακιέρα κουβέντα. Ψηφίσαμε αυτόν τον Τσίπρα για να σταματήσει τον κατήφορο και αυτός μας πρόδωσε σε μια νύχτα. Μάλλον σε έξι ώρες. Όσες ώρες τον είχε ‘’μαντρώσει’’ η Μέρκελ. Αυτός, ο δήθεν μεγάλος επαναστάτης, που είχε όλο το λαό μαζί του για να κάνει την ανατροπή, ‘’τα ‘κανε πάνω του’’ – τρόπος του λέγειν – σε έξι ώρες.

Ποιος θα χαράξει πολιτική και θα κυβερνήσει με στόχο τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, της χώρας του; Ποιος θα διακόψει αυτήν την ιδιότυπη κατοχή μας;  Κανέναν απ’ την αντιπολίτευση δεν ακούμε να μιλάει γι‘ αυτό. Και όχι μόνο να ‘’μιλά’’ σαν τον Τσίπρα αλλά και να το κάνει. Κανένας! Και ο λαός σβήνει!!Και αυτοί γλεντούν! Πανηγυρίζουν! Καμαρώνουν! Για την κατάντια! Για την ιδιότυπη κατοχή μας! Για το τέλος μας!

Βασίλης Φραδελάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...

Σύσκεψη στον Δήμο Αποκόρωνα για την ΜΠΕ Γραμμής Μεταφοράς 150kV Χανιά-Δαμάστα

Σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη τη...