Φώσκολος: Τα ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων μπορούν να σώσουν τη χώρα μας και την Ευρώπη

Κανένα σχόλιο

«Tο ενεργειακό πρόβλημα της Ευρώπης  θα λυθεί όταν αξιοποιηθούν οι υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου», αναφέρει σε συνέντευξή του στο zougla.gr και στην εκπομπή Review, o Αντώνης Φώσκολος, oμότιμος Καθηγητής  του Τμήματος Ορυκτών Πόρων στο Πολυτεχνείο Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά. Επίσης έχει διατελέσει πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και σύμβουλος του ΟΗΕ για τα ενεργειακά θέματα.

Παράλληλα υποστηρίζει πως «ο αγωγός EastMed θα επιφέρει γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδος» προσθέτοντας πως «αν τα Ελληνικά κοιτάσματα πλημμυρίσουν την Ευρώπη, θα αναστηθεί οικονομικά και γεωπολιτικά».

Ο καθηγητής αναφέρεται μεταξύ άλλων και στον πόλεμο της Ουκρανίας υποστηρίζοντας ότι  «Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι για το Ντονέτσκ, ουσιαστικά είναι πόλεμος φυσικού αερίου».

"Sponsored links"

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Αντώνης Φώσκολος διευκρινίζει πως «το Ιόνιο έχει το καλύτερης ποιότητας πετρέλαιο του κόσμου, ενώ  η  αξία του κοιτάσματος του Ιονίου είναι περίπου 110 δις, και το 20% πηγαίνει στο Ελληνικό δημόσιο».

«Η εξόρυξη των κοιτασμάτων Κυπαρισσίας και Ιονίου δημιουργούν 20.000 θέσεις στον πρωτογενή και 80. 000 θέσεις στον δευτερογενή τομέα. Έχουν γίνει 3 γεωφυσικές μελέτες στο Ιόνιο που επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για το κοίτασμα της Κυπαρισσίας. Οι κυβερνήσεις Τσίπρα και Μητσοτάκη πήγαν πίσω τις έρευνες. Ο Ελληνικός λαός πληρώνει την ενεργειακή πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων. Το Ευρώ έχει γίνει κουρελόχαρτο εξαιτίας της ενεργειακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουμε πληθωρισμό επειδή το Ευρώ έχει χάσει την αξία του. Αν βάλουμε μπροστά τον EastMed και το block 10 της Κυπαρισσίας θα αρχίσουμε να βλέπουμε φως», λέει μεταξύ άλλων.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Αντώνης Φώσκολος:

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live