25.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Χανιά: Αντιδράσεις από εργαζόμενους στις εταιρείες ΟΤΕ και COSMOTE – Καταγγελίες για εργοδοτικό συνδικαλισμό

Ημερομηνία:

Αντιδράσεις προκαλούν και σε σωματεία εργαζομένων της ΟΤΕ – Cosmote στην Κρήτη, οι εξελίξεις που αφορούν την επιχειρησιακή σύμβαση των τεχνικών του ΟΤΕ, αφού, όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, προβλέπει μείωση των αποδοχών και ελαστικό ωράριο. Παράλληλα, καταγγέλλουν για την αποδοχή των όρων αυτών συνδικαλιστές προσκείμενους στις, πάλαι ποτέ, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Στο στούντιο της ΕΡΤ Χανίων βρέθηκε ο κ. Λάμπρος Καστρινάκης, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Cosmote Technical Services, που έκανε λόγο για ακραίο εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Τα 15 από τα 22 περιφερειακά τμήματα του σωματείου, θέτουν ζήτημα μομφής προς τους συνδικαλιστές που υπέγραψαν τη σύμβαση εκφράζοντας την έντονη δυσπιστία τους για την ηγεσία του σωματείου. Σύμφωνα με τον κ. Καστρινάκη για πρώτη φορά στα συνδικαλιστικά χρονικά οι επικεφαλής συνδικαλιστές «φέρνουν» προς υπογραφή σύμβαση με μειώσεις μισθών.

Οι μισθοί των εργαζόμενων είναι δυσανάλογα ακραίοι, τονίζει ο κ. Καστρινάκης . Οι υπάλληλοι που «βγάζουν» όλη τη δουλειά είναι πολύ χαμηλόμισθοι και όλα τα στελέχη πολύ υψηλόμισθα.

Επιπλέον οι εργαζόμενοι θα κληθούν να καταρτίσουν ατομική σύμβαση εργασίας που προβλέπει προσωπική διαφορά, δηλαδή εθελούσια αποδοχή των αποφάσεων της διοίκησης, που περιλαμβάνει περικοπή και καταστρατήγηση κεκτημένων δικαιωμάτων χρόνων. Βασικό προσάρτημα της ατομικής σύμβασης αποτελεί ο Κανονισμός Εργασίας, προσθέτει ο κ. Καστρινάκης. Το πλέον επίμαχο στοιχείο του Κανονισμού είναι η πρόβλεψη για πλήρη ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας. Σύμφωνα με τη σύμβαση «Η Εταιρεία δικαιούται να καθορίζει τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων ανάλογα με τις ανάγκες της».

Ο Λάμπρος Καστρινάκης κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη συνέλευση αντιπροσώπων που θα πραγματοποιηθεί στις 11/12/2021 στο ξενοδοχείο Caravel στην Αθήνα, προκειμένου να ανατρέψουν τις συγκεκριμένες αποφάσεις και να απαιτήσουν αλλαγή των επικεφαλής των σωματείων, που υπέγραψαν αυτή τη σύμβαση.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ