21.8 C
Chania
Δευτέρα, 27 Απριλίου, 2026

Χανιά: Αντιδράσεις για την καταγραφή απεργών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – «Μας θυμίζει σκοτεινές εποχές»

Ημερομηνία:

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης να ζητήσει ονομαστικά τα στοιχεία των δημοτικών υπαλλήλων που συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία της 28ης Φεβρουαρίου 2025. Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Νομού Χανίων εξέδωσε καταγγελία, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για αυτή την πρωτοβουλία, την οποία χαρακτηρίζει «πρωτοφανή» και «εκφοβιστική».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Υπουργείο Εσωτερικών είχε ζητήσει αποκλειστικά αριθμητικά στοιχεία συμμετοχής, ωστόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης «πήγε ένα βήμα παραπέρα», απαιτώντας τα ονόματα των απεργών. Ο Σύλλογος καταγγέλλει πως η κίνηση αυτή παραπέμπει σε σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας και στοχεύει στη φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Απεργία με αιχμή τα Τέμπη

Η συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση είχε μαζική συμμετοχή και ήταν αφιερωμένη στη συμπλήρωση δύο ετών από την τραγωδία των Τεμπών, όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι εργαζόμενοι απαιτούν να αποδοθούν ευθύνες για το δυστύχημα και να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την ασφάλεια των μεταφορών.

«Μακάρι να επιδεικνυόταν ο ίδιος ζήλος για την αναζήτηση των πραγματικών ενόχων της τραγωδίας και όχι για την παρακολούθηση των εργαζομένων που αγωνίζονται», σημειώνει ο Σύλλογος στην καταγγελία του.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καλούν τους φορείς και τα συνδικάτα να καταδικάσουν αυτή την πρακτική και δηλώνουν πως θα υπερασπιστούν με κάθε νόμιμο τρόπο το δικαίωμά τους στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλήψεις σε Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο για όπλα, ναρκωτικά και κλοπές

Συλλήψεις σε Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο: 21χρονος με 215 φυσίγγια στα Χανιά, 29χρονος με ναρκωτικά στο Ηράκλειο και 20χρονος για κλοπές ηλεκτρικών πατινιών στο Ρέθυμνο.

Περιφέρεια Κρήτης σε διαδραστικό εργαστήριο για κλιματική ανθεκτικότητα και βιώσιμο τουρισμό στη Σαρδηνία

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στο εργαστήριο NaTour4CChange στη Σαρδηνία για κλιματική ανθεκτικότητα και βιώσιμο τουρισμό. Φυσικές λύσεις για παράκτιους προορισμούς.

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: Καταγγελία για ελλείψεις στην παιδική προστασία και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης καταγγέλλει ελλείψεις στην παιδική προστασία, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών μέσω ΕΣΠΑ και την υποστελέχωση δομών στο νησί.

Άσκηση μείζονος ατυχήματος στη Σούδα με τη συμμετοχή των Σωμάτων Ασφαλείας

Σε κατάσταση προγραμματισμένου συναγερμού θα βρεθεί η περιοχή της...