Χανιά: Αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή την Παρασκευή στο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

Κανένα σχόλιο

Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη.

Αφιέρωμα στα 100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

20:00. Θεατρικό Δρώμενο από την Θεατρική Ομάδα ΚΝΕ Χανίων με τίτλο: “Από την ιμπεριαλιστική εκστρατεία στην Μικρασιατική καταστροφή”.

"Sponsored links"

100 χρόνια μετά από την Μικρασιατική Καταστροφή, οι εικόνες φρίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, της φτώχιας και των ξεριζωμένων είναι παρούσες στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, στις φλόγες του ιμπεριαλισμού που σβήνουν και ανάβουν σε Βαλκάνια, Μέση Ανατολή κ.α.

Τι είναι όμως ο πόλεμος και η προσφυγιά; Είναι “φυσικά φαινόμενα”; Απλά συμβαίνουν;  Τόσο ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος όσο και η προσφυγιά είναι κομμάτι του DNA, του ίδιου του σάπιου συστήματος οργάνωσης και λειτουργίας του σύγχρονου κόσμου.

Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια περίοδο που ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται, για τον έλεγχο των πηγών και δρόμων ενέργειας.  Που το ελληνικό αστικό κράτος, “πιστός σύμμαχος” της ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, μπλέκεται ενεργά σε αυτό το κουβάρι, οδηγώντας τον λαό στο σφαγείο του πολέμου. Που με διαχρονική ευθύνη των αστικών κυβερνήσεων η ΝΑΤΟική βάση, στον τόπο μας, επεκτείνεται σε γίγαντα θανάτου. Σήμερα, ακριβώς, αναβλύζουν πολύτιμα και επίκαιρα ιστορικά διδάγματα, αποδεικνύοντας πως απέναντι στην ειρήνη και τον πόλεμο των καπιταλιστών “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!”.

Μέσα από το θεατρικό δρώμενο, με μεράκι και εθελοντική προσπάθεια, η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ “μιλάει” με την ιστορία και με εκείνο που αυτή προτάσσει: Τον αγώνα για το “ωραίο, το μεγάλο, το συγκλονιστικό, τον Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό!”

Ακολουθεί:

21:00. Μουσικό αφιέρωμα με τίτλο “Για τη Μικρασία”

Παίζουν οι Μουσικοί:

Ελευθερία Μπλαζάκη, Ακορντεόν, Τραγούδι

Ανθή Φουρκή, Κρουστά

"Sponsored links"

Στέλιος Κοτσαμπασάκης, Λύρα, Τραγούδι

Φάνης Κουσιουνέλος, Κανονάκι

Γιάννης Χίνος, Λαούτο, Κιθάρα, Τραγούδι

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live