13.8 C
Chania
Wednesday, February 28, 2024

Χανιά: Βάζουν τηλεκπαίδευση σε σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη

Ημερομηνία:

Η ΕΛΜΕ Χανίων με σχετική της ανακοίνωση γνωστοποιεί και εναντιώνεται στο νέο φαινόμενο, όπου διευθυντές ενεργοποιούν την τηλεκπαίδευση σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη. Μάλιστα, τονίζει ότι με αυτόν τον τρόπο στοχοποιούνται οι μαθητές, καθώς ζητούν και απουσιολόγιο με τους μαθητές που λείπουν.

«Να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους ότι για το θέμα της τηλεκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία έχει πάρει απόφαση η ΟΛΜΕ, η οποία στηρίζει με Απεργία – Αποχή κάθε συνάδελφο που δεν επιθυμεί σε αυτό το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης», καταλήγει.

Αναλυτικά:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ήδη παρουσιάστηκε το φαινόμενο κάποιοι διευθυντές να ενεργοποιήσουν τον μηχανισμό της τηλεκπαίδευσης σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη. Πέραν της μόνιμης αντίθεσης του σωματείου στην τηλεκπαίδευση αφού αποδείχθηκε ότι “η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση” υπενθυμίζουμε ότι η κυβερνητική οδηγία για την τηλεκπαίδευση στις καταλήψεις αναφέρει, ότι απαγορεύεται μαθητής ο οποίος συμμετέχει στην κατάληψη να συμμετέχει στο τηλεμάθημα.

Στοχοποιεί δηλαδή όσους μαθητές αγωνίζονται, καλλιεργώντας μάλιστα την ρουφιανιά, καθώς για να γίνει τυπικά η διαδικασία και να φτιαχτούν τα απουσιολόγια, κάποιος πρέπει να “δώσει” στην διεύθυνση του σχολείου το ποιοι μαθητές συμμετέχουν στην κατάληψη. Είμαστε απολύτως αντίθετοι σε αυτό, δεν μας εμπιστεύονται οι γονείς τα παιδιά τους για να τα κάνουμε ρουφιάνους!  Επιπρόσθετα, ζήτησαν από τους εκπαιδευτικούς να κοινοποιήσουν την αναφορά του μαθήματος (η οποία δεν είναι ορατή από τον οποιονδήποτε καθώς περιέχει προσωπικά δεδομένα), ώστε να δει η διεύθυνση των σχολείων, ποιοι μαθητές συμμετέχουν στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης και να περαστούν οι απουσίες.

Παράλληλα με αυτό ζήτησαν από τους εκπαιδευτικούς που δε συμμετείχαν στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης να καταθέσουν στο πρωτόκολλο του σχολείου αίτηση αναρρωτικής ή άλλου τύπου άδειας, εκτός κανονικής ή όποιο άλλο έγγραφο θεωρούν πως τους καλύπτει για την «απουσία (!!) από την εργασία τους».

Να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους ότι για το θέμα της τηλεκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία έχει πάρει απόφαση η ΟΛΜΕ, η οποία στηρίζει με Απεργία – Αποχή κάθε συνάδελφο που δεν επιθυμεί σε αυτό το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης.

Για την ΟΛΜΕ και την ΕΛΜΕ Χανίων οι λόγοι συμμετοχής στην Απεργία- Αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία έχουν να κάνουν με παιδαγωγικά, γνωσιακά, ψυχικά, κοινωνικά ζητήματα ( τα οποία βιώνουμε καθημερινά στα σχολεία και μας κληροδότησε το προηγούμενο κύμα τηλεκπαίδευσης). Συνδέονται επίσης, με την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων που είναι πολύ κρίσιμα.

Η κηρυχθείσα  Απεργία – Αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία είναι σε ισχύ καθώς το ΥΠΑΙΘ δεν έχει προσφύγει με ένδικα μέσα εναντίων της, ώστε να την κηρύξει παράνομη ή/και καταχρηστική

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάλεσμα της ΝΕ Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στην απεργία

Στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου συμμετέχει και η ΝΕ Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ,...

Αλλαγές στη στρατιωτική θητεία – Έρχεται το “φινλανδικό μοντέλο” στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο αναβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος...

Ηράκλειο: «Σπάνε» οι δικηγόροι την αποχή αλλά με εξαιρέσεις

Με οριακή πλειοψηφία 81-77 οι δικηγόροι του Ηρακλείου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αναστολή...