14.8 C
Chania
Sunday, April 21, 2024

Χανιά: “Γαστρονομικές περιηγήσεις με πυξίδα τα τοπικά προϊόντα” παρουσία του sommelier Afshin Molavi

Ημερομηνία:

Το Θεματικό Εργαστήριο με τίτλο “Γαστρονομικές περιηγήσεις με πυξίδα τα τοπικά προϊόντα”, πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Μαρτίου 2024 στα Χανιά και είχε κυρίως βιωματικό χαρακτήρα

Η επιδίωξη για την παραγωγή ποιοτικών και «τίμιων» προϊόντων και τη διατήρηση της τοπικής γαστρονομίας αναδείχτηκε στη διάρκεια του διήμερου Θεματικού Εργαστηρίου, που διοργανώθηκε στα Χανιά από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.

Το Θεματικό Εργαστήριο με τίτλο “Γαστρονομικές περιηγήσεις με πυξίδα τα τοπικά προϊόντα”, πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Μαρτίου 2024 στα Χανιά και είχε κυρίως βιωματικό χαρακτήρα με περιήγηση των συμμετεχόντων σε μονοπάτια τοπικών γεύσεων.

Το πρώτο μέρος φιλοξενήθηκε στην αίθουσα «Δ.Γαγάνης» του Επιμελητηρίου Χανίων, όπου συγκεντρώθηκαν οι συμμετέχοντες και τους απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ ΑΕ Αριστείδης Παπαδογιάννης. Στη συνέχεια, το στέλεχος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ (συντονιστής εταίρος) Εύα Κατσαράκη παρουσίασε το «LOCAL TOUR».

Για τα προϊόντα της Κρήτης και τη διασύνδεσή τους με τον τουρισμό μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης Σταύρος Τζεδάκης, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση του διευθυντή του Δικτύου Οικοτεχνών Κρήτης Γιάννη Κτιστάκη, με θέμα «Το τοπικό ποιοτικό προϊόν και η προώθησή του στην τουριστική αγορά». Η πρωινή συνεδρία ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση μιας καλής πρακτικής αξιοποίησης τοπικού προϊόντος από μικρή παραγωγό και συγκεκριμένα την οικοτέχνη Ελένη Ντουντουνάκη.

Χανιά ΟΑΝΑΚ Γαστρονομία

Το Θεματικό Εργαστήριο συνεχίστηκε με βιωματικές επισκέψεις στο Οινοποιείο Μανουσάκη, όπου ο sommelier Afshin Molavi μίλησε για την οινογαστρονομία και τον τουρισμό και στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης ΒΙΟΛΕΑ, όπου αναπτύχθηκε το θέμα του παραδοσιακού τρόπου παραγωγής ελαιολάδου ως branding επισκέψιμου ελαιουργείου, από την ιδιοκτήτρια Χλόη Δημητριάδη.

Κατά τη δεύτερη μέρα του Θεματικού Εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Διδακτική Φάρμα «Ντουνιάς», που περιλάμβανε Slow Food και βιωματικά προγράμματα από τη chef Φρύνη Κάτσουνα και τον κτηνοτρόφο Μανώλη Χανταμπή. «Η δικτύωση ως μοχλός ανάπτυξης των τοπικών επιχειρήσεων» ήταν το θέμα που ανέπτυξε η οινολόγος Ιωάννα Σαββίδου στη διάρκεια της βιωματικής επίσκεψης στο Οινοποιείο Ντουράκη.

Το Θεματικό Εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διακρατικού και διατοπικού σχεδίου συνεργασίας «LOCAL TOUR», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Υπομέτρου 19.3 CLLD/LEADER, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Χανιά ΟΑΝΑΚ Γαστρονομία

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...