21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χανιά: Δικαιώνει τη μονή Γουβερνέτου η πρώτη απόφαση του Ειρηνοδικείου

Ημερομηνία:

Δεκτό έκανε το Ειρηνοδικείο Χανίων το αίτημα αποκοπής της διοικητικής αποβολής που είχε επιβληθεί στη Μονή Γουβερνέτου, απόφαση σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζεται ιδιωτικός ο δρόμος στον οποίο έχουν τοποθετηθεί οι σιδερένιες πόρτες από την ίδια την Μονή, αποκόπτοντας την πρόσβαση των πολιτών σε μια δημόσια περιοχή την οποία διαπερνούν δημοτικοί δρόμοι.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο δρόμος που οδηγεί στο φαράγγι χαρακτηρίζεται ιδιωτικός, δεδομένου ότι βρίσκεται μέσα σε περιουσία της μονής.

Το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής που υπογράφηκε στις 24 Ιουνίου από τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή, αφορούσε στην τοποθέτηση των συρόμενων πορτών στους επαρχιακούς δρόμους γύρω από τη Μονή Γουβερνέτου στο Ακρωτήρι Χανίων προκειμένου η μονή να αποσύρει τις καγκελόπορτες.

Σε κάθε περίπτωση, η Αντιπεριφέρεια θα ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Απριλίου του 2021 η μονή τοποθέτησε ένα τοιχίο στην είσοδο και λίγες μέρες μετά μια σιδερένια πόρτα στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στο πάρκινγκ έξω από την μονή, με την λογική ότι ο δρόμος αυτός περνάει ανάμεσα από τα χωράφια της μονής, οπότε είναι και ιδιοκτησία της.

Το θέμα είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, τόσο από την πλευρά των πολιτών που είχαν πραγματοποιήσει σειρά κινητοποιήσεων το καλοκαίρι, όσο και από την πλευρά της τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς πέρα από τις ενέργειες της Αντιπεριφέρειας Χανίων, την αντίθεσή του εξέφρασε και το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων μέσω ψηφίσματος για την ελεύθερη πρόσβαση.

Για το θέμα, η Ιερά Μονή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπεραμύνθηκε της απόφασής της τονίζοντας ότι αυτή είναι σύννομη ενώ επικαλέστηκε ακόμα και τα μέτρα, τότε, κατά της διασποράς του κορονοϊού προκειμένου να στηρίξει την απόφασή της.

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...